Ріші Сунак залишився єдиним кандидатом на посаду прем'єра Британії

Читать на русском
У Британії сьогодні із гонки за лідерство на посаду прем'єра вибула Пенні Мордаунт. Залишився лише один кандидат – Ріші Сунак.
Getty Images

У Британії сьогодні із гонки за лідерство на посаду прем'єра в останню хвилину вибула Пенні Мордаунт. Це означає, що залишився лише один кандидат – Ріші Сунак.

Про це повідомляє Sky News у понеділок, 24 жовтня.

Джонсон та Сунак провели переговори стосовно виборів прем’єр-міністра: що відомоЕкспрем'єр та колишній канцлер британської скарбниці зустрілися на фоні закликів деяких членів парламенту від Консервативної партії відкласти свої розбіжності та домовитися про угоду.

«Пенні Мордаунт вибула з консервативної гонки за лідерство в останню хвилину після того, як не змогла заручитися підтримкою 100 прихильників, проклавши шлях Ріші Сунаку до того, щоб стати наступним прем'єр-міністром», – пише видання.

Пенні Мордаунт прокоментувала своє рішення у Twitter.

«Це безпрецедентні часи. Незважаючи на стислий термін конкурсу на лідерство, ясно, що колеги відчувають, що нам потрібна визначеність. Вони ухвалили це рішення сумлінно заради країни».

Вона також додала: «Ми всі зобов'язані країні, один одному та Ріші об'єднатися та працювати разом на благо нації. Має бути багато роботи».

Нагадаємо, 20 жовтня прем'єр-міністр Великої Британії Ліз Трасс оголосила, що подає у відставку.

The Times повідомляли, що Борис Джонсон планує виставити свою кандидатуру у конкурсі.

Глава Міноборони Британії Бен Воллес відмовився боротися за посаду прем'єр-міністра і дав зрозуміти, що має намір підтримати на виборах кандидатуру Бориса Джонсона.

Увечері 23 жовтня Борис Джонсон також відмовився від участі у виборах, незважаючи на те, що він стверджував, що його підтримали щонайменше 100 депутатів, необхідних для участі у голосуванні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: