Зведення Генштабу: яка ситуація на фронті

Читать на русском
ЗСУ відбили атаки окупантів у районах населених пунктів Іванград, Бахмут, Бахмутське, Соледар, Курдюмівка, Красногорівка, Новомихайлівка, Невельське та Тернова.

Російські війська намагаються утримати тимчасово захоплені території, зосереджують зусилля на стримуванні дій ЗСУ на окремих напрямках і не залишаються спроби вести наступ на Бахмутському та Авдіївському напрямках.

Про це повідомляє Генштаб у ранковому зведенні.

Минулої доби українські військові відбили атаки окупантів у районах населених пунктів Іванград, Бахмут, Бахмутське, Соледар, Курдюмівка, Красногорівка, Новомихайлівка, Невельське та Тернова.

Минулої доби противник завдав 5 ракетних і до 30 авіаційних ударів, здійснив понад 100 обстрілів з реактивних систем залпового вогню. Під ворожі удари потрапило понад 40 населених пунктів.

Війна в Україні: як здійснюються прогнози керівника ГУР Кирила БудановаЯк збуваються прогнози щодо війни в Україні, озвучені керівником розвідки Кирилом Будановим – на інфографіці.

На Волинському та Поліському напрямках ситуація без істотних змін. На інших напрямках ворог здійснював обстріл:

  • на Сіверському напрямку – з мінометів та ствольної артилерії, в районах населених пунктів Старикове, Середина-Буда, Басівка, Миколаївка, Рижівка.;

  • на Слобожанському напрямку – з використанням мінометів, ствольної та реактивної артилерії, в районах населених пунктів Вільхуватка, Бударки, Шевченкове, Стрілеча та Дворічна;

  • на Куп'янському та Лиманському напрямках – з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії, в районах населених пунктів Берестове, Першотравневе, Невське, Білогорівка, Сергіївка та Спірне;

  • на Бахмутському напрямку – з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії, в районах населених пунктів Бахмут, Бахмутське, Соледар, Іванград, Кліщіївка, Курдюмівка, Майорськ та Одрадівка;

  • на Авдіївському напрямку – з танків та артилерії різних типів, у районах населених пунктів Новомихайлівка, Первомайське, Авдіївка, Красногорівка, Невельське та Новокалинове;

  • на Новопавлівському та Запорізькому напрямках обстріли позицій Сил оборони та цивільної інфраструктури в районах населених пунктів Времівка, Вугледар, Залізничне, Новопіль та Полтавка;

  • на Южнобузькому напрямку вогневого ураження зазнали райони понад 15 населених пунктів уздовж лінії зіткнення.

У Генштабі повідомили, що в рф продовжують шукати джерела поповнення бойових втрат. Зокрема, триває робота із звільненими зі служби через поранення військовими: їм пропонують пройти перенавчання на облікові спеціальності, пов'язані із меншим обсягом фізичного навантаження.

«За уточненою інформацією, в результаті точкових ударів артилерії Сил оборони, в населеному пункті Новоіванівка Луганської області знищено склад боєприпасів та понад 10 так званих «кадирівців». В населеному пункті Сватове також знищено до 10 окупантів та близько 5 вантажних автомобілів з боєкомплектом», – йдеться у зведенні.

Авіація Сил оборони минулої доби завдала 21 удару: підтверджено ураження 17 районів зосередження озброєння та військової техніки, 2 опорні пункти, а також 2 позиції зенітних ракетних комплексів противника. Підрозділи протиповітряної оборони збили 5 ворожих БПЛА.

Підрозділи ракетних військ та артилерії вразили пункт управління, два райони зосередження живої сили, озброєння та військової техніки, станцію радіолокації та інші важливі військові об'єкти росіян.

Нагадаємо, журналісти-розслідувачі ідентифікували 30 російських військових інженерів, які наводять ракети на цивільні об'єкти України.

Про стратегію України у війні з росією розповів командувач Сухопутних військ ЗСУ Олександр Сирський.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: