Джонсон та Сунак провели переговори стосовно виборів прем’єр-міністра: що відомо

Читать на русском
Експрем'єр та колишній канцлер британської скарбниці зустрілися на фоні закликів деяких членів парламенту від Консервативної партії відкласти свої розбіжності та домовитися про угоду.
фото: ВВС

Борис Джонсон та Ріші Сунак провели перемовини перед наближенням кінцевого терміну висунення кандидатів на заміну Ліз Трасс на посаді прем’єр-міністра.

Про це з посиланням на свої джерела повідомляє Bloomberg та видання ВВС.

Як зазначають у ЗМІ, Сунак і Джонсон зустрічалися в суботу ввечері, але журналісти не впевнені, «що сьогодні ввечері будуть якісь підсумки або новини».

При цьому, Сунак продовжує лідирувати в передвиборчих перегонах, заручившись підтримкою 128 членів парламенту від усіх крил своєї партії, включно з колишніми союзниками Джонсона.

Зеленський розповів, як Джонсон допомагав УкраїніПрем'єр-міністр Британії Борис Джонсон, який незабаром залишить свою посаду, з перших днів повномасштабної війни допомагав Україні та став «справжнім другом» для українського народу.

Однак Джонсон, згідно з даними ЗМІ, вже також знайшов достатню підтримку членів парламенту, щоб узяти участь у перегонах за посаду глави уряду.

Зазначається, що предметом перемовин Джонсона та Сунака став пошук угоди, яка усуне необхідність роздільного голосування за них для членів Консервативної партії.

Як повідомляється, експрем'єр та колишній канцлер британської скарбниці зустрілися на фоні закликів деяких членів парламенту від Консервативної партії відкласти свої розбіжності та домовитися про угоду, згідно з якою один із них обійме посаду прем'єр-міністра, а інший отримає іншу високу посаду в уряді.

Водночас, за даними ВВС, Борис Джонсон вже заручився підтримкою шести членів чинного кабінету міністрів – Бена Воллеса, Джейкоба Ріс-Могга, Саймона Кларка, Кріса Гітона-Гарріса, Алока Шарми та Енн-Марі Тревельян.

У претендентів є час до 14:00 понеділка, щоб здобути достатню підтримку для участі у виборах, що дасть їм змогу пройти в наступний етап перегонів.

Нагадаємо, 20 жовтня прем'єр-міністр Великої Британії Ліз Трасс оголосила, що подає у відставку.

У The Times повідомляли, що Борис Джонсон планує виставити свою кандидатуру у конкурсі та вже 22 жовтня у ЗМІ заявили, що він підтвердив участь у гонці за посаду лідера консервативної партії.

Згодом стало відомо, що Борис Джонсон заручився достатньою підтримкою для участі у виборах прем'єра Великобританії. Його кандидатуру підтримують понад 100 консерваторів.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: