Ненсі Пелосі візьме участь у парламентському саміті Кримської платформи – МЗС

Читать на русском
Ненсі Пелосі візьме участь у парламентському саміті Кримської платформи, який відбудеться 24-25 жовтня у Загребі.
Ненсі ПілосіФото – EPA

Спікер Палати Представників США Ненсі Пелосі приїде на парламентський саміт Кримської платформи.

Про це повідомила перша заступниця міністра закордонних справ Еміне Джапарова у Facebook.

Відомо, що перший парламентський саміт Кримська платформа відбудеться у столиці Хорватії Загребі 24-25 жовтня. У ньому візьмуть участь понад 40 делегацій, 55 представників парламентів та міжпарламентських асамблей, а також понад 200 акредитованих журналістів.

Пожежа на Кримському мосту: чому загорівся найзахищеніший міст у Криму і що це означає для УкраїниПро те, чому стала можливою атака на Кримський міст, хто за неї відповідальний і що це означає для України та росії – в матеріалі Слово і діло

«Список учасників доповнюється буквально щодня. І вже можу трохи привідкрити завісу. Однією з учасниць стане спікер Палати представників США Ненсі Пелосі. Її участь - це пряме підтвердження того, що питання деокупації Криму стоїть високо на порядку денному у Вашингтоні. А ще на заході онлайн чи офлайн будуть присутні представники всіх країн «Групи семи», – зазначила Джапарова.

Вона додала, що на саміті учасники засудять спроби росії незаконно анексувати Крим, Луганську, Донецьку, Запорізьку та Херсонську області. За її словами, Україна залучилася підтримкою великої кількості держав, тому повернення Кримського півострову вже «близько».

Нагадаємо, попередній саміт Кримської платформи відбувся 23 серпня. На ньому Володимир Зеленський заявив, що Україна вже має стратегію відновлення Криму після його звільнення від окупантів.

Тоді ж Денис Шмигаль повідомив, що втрати Україні від окупації Кримського півострова із 2014 року становлять приблизно 118 млрд доларів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: