Зеленський створив раду з питань деокупації Криму: політолог пояснив значення такого рішення

Читать на русском
Петро Олещукполітичний експерт

Створення такої структури як рада з питань деокупації Криму переслідує низку задач. Зокрема посилюється психологічний тиск на окупантів та колаборантів.

Таку думку висловив політолог Петро Олещук у коментарі «Слово і діло».

«Це нагадування для них, що Україна має серйозні наміри повернутися в Крим і що Україна буде активно діяти в напрямку деокупації не лише на рівні розмов», – зазначив він.

Наступного дня після того, як Володимир Зеленський створив раду питань з деокупації Криму, на півострові знову відбулося кілька потужних вибухів.

«Україна офіційно жодним чином не пов’язує всі ці вибухи зі своєю військової активністю, але так чи інакше усе це створює відповідний інформаційний фон, який зараз дозволяє Україні достатньо впевнено активізувати питання Криму», – вважає Олещук.

Потужні вибухи в Криму: що про це пишуть провідні світові ЗМІСлово і діло зібрало, що про нещодавні вибухи в Криму говорять західні аналітики та провідні ЗМІ.

Він зауважив, що раніше ми неодноразову чули з боку офіційних осіб, зокрема, і самого Зеленського, і міністра оборони Олексія Резнікова, і очільника ОПУ Андрія Єрмака заяви про те, що задача України – звільнення усіх українських територій, що передбачені Конституцією. А це означає звільнення Криму також.

«Зараз ці заяви набувають дещо більшої ваги. Безперечно, нічого дивно в тому, що Україна готується до звільнення Криму, немає. Але це не означає, що це звільнення відбудеться буквально завтра. Водночас це має бути однією з підсумкових задач завершення цієї війни», – підкреслив політолог.

Він нагадав, що скоро очікується проведення чергової Кримської платформи, а створення Ради може бути відповідною підготовка до її початку – для того, щоб на ній більш предметно обговорювати питання звільнення Криму.

«Таким чином питання Криму реактуалізується в українській та світовій політиці. Це достатньо серйозна заява, яка підкріплена не лише словами…Крім того, після таких рішень саме українське населення починає все серйозніше ставитися до питання звільнення Криму», – резюмував Петро Олещук.

Нагадаємо, у нещодавньому зверненні президент Володимир Зеленський наголосив, що російська війна проти України почалася з Криму і має закінчитися Кримом – його звільненням.

Через кілька днів, 15 серпня, глава держави підписав указ про створення ради з питань деокупації Криму.

Вже зранку наступного дня у Джанкойському районі окупованого Криму пролунали вибухи на складі боєприпасів. У міністерстві оборони росії заявили, що вибухи стали результатом диверсії.

Через кілька годин ще кілька вибухів сталося на території російської військової авіабази у селищі Гвардійське у Сімферопольському.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: