ЗСУ завдали удару по Антонівському мосту: там не було цивільних, як стверджують окупанти

Читать на русском
ЗСУ вчора завдали удару по переправі під Антонівським мостом. Але там не було мирних жителів, як заявляють окупанти – удару було завдано під час комендантської години і переправа для цивільних уже не працювала.

Збройні сили України ввечері 20 жовтня завдали удару по переправі під Антонівським мостом у Херсоні. У цей момент цивільних там не було, незважаючи на заяви окупантів.

Про це написав перший заступник голови обласної ради Юрій Соболевський.

За його словами, удару було завдано близько 23:00, цивільних жителів міста в колоні, що рухалася по переправі, не було.

«По-перше, тому що діє комендантська година і наші люди, починаючи з обіду, намагаються сидіти вдома. По-друге, у комендантську годину містом пересуваються лише ті, кому видано спеціальну дозвільну перепустку і зрозуміло, що це привілеї колаборантів. По-третє, є реальні підтверджені дані від місцевих, що під час так званої евакуації серед цивільних переправляються на інший берег представники силових структур окупанта», – написав Соболевський.

Керівник об'єднаного пресцентру Сил оборони півдня Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону та в коментарі «Суспільному» зазначила, що окупанти намагаються використати будь-яку нагоду, щоб звинуватити ЗСУ в атаках на мирних жителів.

Вона також наголосила, що атака проводилася під час комендантської години. «Те, що пропагандисти намагалися виставити як атаку на мирних жителів, ні що інше, як їх чергова підстава. Тому що вони перевдягли військових у цивільний одяг, використовували цивільний транспорт для того, щоб зімітувати атаку Збройних сил на цивільне населення. Це є інсинуація, це є провокація, яку вони використовували для того, щоб переконувати цивільне населення в агресивних планах Збройних сил», – сказала Гуменюк.

Колаборант Кирило Стремоусов заявив, що під час удару по переправі загинули четверо людей і 10 було поранено – нібито серед них були мирні жителі та журналісти.

Раніше окупаційна адміністрація говорила, що переправа для цивільних працює з 07:00 до 20:00. Удару було завдано пізніше.

Нагадаємо, за оцінкою американської розвідки, українські військові можуть протягом шести наступних тижнів просунутися на Донбасі та, можливо, відбити Херсон.

У британській розвідці вважають, що росія серйозно розглядає можливість відступу з Херсона.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: