У Київській області розпочалися віялові відключення – ОВА

Читать на русском
На Київщині вранці у п'ятницю, 21 жовтня, почали запроваджувати віялові відключення електрики.

На Київщині вранці у п'ятницю, 21 жовтня, почали вводити віялові відключення електрики через зростання споживання енергії.

Про це повідомив голова ОВА Олексій Кулеба у Telegram.

У частині Житомира зникла електрика: названо причинуЧастина Житомира сьогодні залишилася без електропостачання через перенапругу на одній із підстанцій.

«В області спостерігається зростання споживання електроенергії. У зв'язку з цим у регіоні з 9:20 вимушено почалися тимчасові відключення!», – написав він.

Кулеба закликав мешканців області «тотально економити електроенергію».

«Це стосується всіх. Вимикаємо зайві електроприлади. Від чайників до енергообігрівачів. Від прасок до пральних машин. Не вмикаємо жодного енергоємного приладу! Росіяни завдали ударів по нашій енергетичній інфраструктурі. Будьте відповідальні! Споживаємо ощадливо», – зазначили в ОВА.

Нагадаємо, в Укренерго у четвер попередили, що у п'ятницю, 21 жовтня, по всій території України знову можливі тимчасові відключення електроенергії.

Міністр Герман Галущенко повідомив, що росія минулого тижня завдала близько 300 ударів по енергомережі України. Щоб подолати наслідки, по всій країні необхідно знизити споживання електроенергії на 20%.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: