Стало відомо, скільки російських БТГ зараз на Херсонщині

Читать на русском
На Херсонщині російська армія зараз зосередила до 45 БТГ, щоб стримувати просування бійців ЗСУ.

Росіяни для стримування контрнаступу ЗСУ у Херсонській області тримають на Південнобузькому напрямку до 45 батальйонно-тактичних груп.

Про це сьогодні на брифінгу повідомив заступник начальника Головного оперативного управління Генерального штабу Збройних Сил України Олексій Громов.

Глава ГУР озвучив новий прогноз щодо термінів закінчення війни в УкраїніДо кінця року українська армія значно просунеться вперед. А остаточно війна з росією має завершитися до літа 2023 року.

«Дані розвідки свідчать, що найближчим часом завдання номер один для росії – утримати фронт та зупинити український наступ на Херсонському напрямку. Таке завдання ворог планує вирішити за рахунок першої хвилі часткової мобілізації та шляхом збільшення кількості угруповань збройних сил росії на правобережжі річки Дніпро. На сьогодні для стримування просування наших збройних сил на Південнобузькому операційному районі супротивник зосередив до 45 БТГ, які прискорюють заходи щодо фортифікаційного обладнання оборонних рубежів», – сказав він.

При цьому, за словами Громова, противник постійно намагається поновити переправи через річку Дніпро, щоб забезпечити всебічну підтримку своїх військ.

Нагадаємо, ЗСУ на Хесронщині продовжують деокупувати населені пункти.

Сьогодні Громов заявив, що Генштаб не виключає повторного наступу окупантів рф з Білорусі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: