В окупованому Херсоні розпочалося «переміщення мешканців на лівий берег Дніпра»

Читать на русском
На тлі контрнаступу ЗСУ окупанти почали переміщати жителів Херсона на лівий берег Дніпра. Жителі області також отримують смс із закликом евакуюватись.

У тимчасово захопленому Херсоні окупанти почали «переміщати» жителів міста на лівий берег Дніпра.

Про це повідомляють російські ЗМІ.

За словами колаборанта Володимира Сальдо, «влада» Херсонської області має намір вивезти на лівий берег Дніпра та в інші російські регіони близько 50–60 тисяч осіб. Для цього потрібно щонайменше шість-сім днів.

Жителям Херсонської області почали розсилати смс-повідомлення із закликом «евакуюватися через загрозу обстрілу». «Шановні мешканці! Терміново евакуюйтеся. Буде обстріл житлових кварталів ЗСУ. З 07:00 автобуси від речпорту на лівий берег», – цитують ЗМІ текст розсилки.

Нагадаємо, ЗСУ продовжують контрнаступ у Херсонській області. Командувач російськими військами в Україні Сергій Суровікін уже заявив про «непросту ситуацію під Херсоном» та про можливе «ухвалення непростих рішень».

Гауляйтер Володимир Сальдо оголосив про евакуацію мешканців на лівий берег Дніпра, зокрема, це стосується мешканців Бериславського, Білозерського, Снігурівського та Олександрівського районів.

Раніше окупаційна влада «настійно рекомендувала» жителям області виїхати «на відпочинок та оздоровлення» до росії.

Тим часом ЗСУ станом на 12 жовтня звільнили на Херсонщині 75 населених пунктів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: