Війська рф намагалися атакувати в районі 11 населених пунктів – Генштаб

Читать на русском
ЗСУ відбили атаки росіян у населених пунктах Харківської, Луганської та Донецької областей. Окупанти в Херсонській області вживають заходів для прихованого переміщення військової техніки та особового складу.

Минулої доби українські військові відбили атаки окупантів у районах населених пунктів Огірцеве і Дворічна Харківської області; Білогорівка на Луганщині; Новокалинове, Майорськ, Одрадівка, Нью-Йорк, Новомихайлівка, Невельське, Опитне та Мар’їнка Донецької області.

Про це йдеться у зведенні Генштабу.

За добу противник завдав 10 ракетних та 18 авіаційних ударів, здійснив понад 76 обстрілів із реактивних систем залпового вогню. Ударів зазнали районів понад 10 населених пунктів.

Авіація Сил оборони України протягом попередньої доби завдала 24 ударів: підтверджено ураження 16 районів зосередження озброєння та військової техніки, опорного пункту, а також 8 позицій зенітних ракетних комплексів противника. Крім того, підрозділи протиповітряної оборони збили 5 крилатих ракет та літак Су-25.

Воїни ракетних військ та артилерії вразили 4 пункти управління, 5 районів зосередження живої сили, озброєння та військової техніки, 2 об'єкти ППО та 1 – артилерії, 2 склади боєприпасів, станцію РЕМ, а також інші військові цілі противника.

Глава ГУР озвучив новий прогноз щодо термінів закінчення війни в УкраїніДо кінця року українська армія значно просунеться вперед. А остаточно війна з росією має завершитися до літа 2023 року.

На Волинському та Поліському напрямках ситуація без істотних змін. Зберігається загроза завдання ударів з території Білорусі.

На інших напрямках противник робив обстріли:

  • на Сіверському напрямку – з мінометів та ствольної артилерії, у межах населених пунктів Гай Чернігівської області та Юнаківка, Хотинь, Толстодубово та Демченкове Сумської області;

  • на Слобожанському напрямку – з мінометів, ствольної та реактивної артилерії, в районах населених пунктів Вовчанські Хутори, Волохівка, Гатище, Красне, Огірцеве, Стариця, Стрілеча та Хатнє;

  • на Куп'янському напрямку – з танків, ствольної та реактивної артилерії, в районах населених пунктів Берестове, Дворічна, Гряниківка, Кам’янка, Кислівка, Котлярівка та Стельмахівка;

  • на Лиманському напрямку – з артилерії різних типів, у районах населених пунктів Греківка, Зарічне, Новоєгорівка, Серебрянка, Терни, Торське та Ямполівка;

  • на Бахмутському напрямку – з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії, в районах населених пунктів Андріївка, Бахмут, Бахмутське, Білогорівка, Званівка, Курдюмівка, Майорськ, Опитне, Роздолівка, Соледар, Спірне та Яковлівка;

  • на Авдіївському напрямку – з танків та різнокаліберної артилерії, в районах населених пунктів Авдіївка, Первомайське, Карлівка, Красногорівка, Мар'їнка та Новомихайлівка;

  • на Новопавлівському та Запорізькому напрямках обстріляли райони населених пунктів Велика Новосілка, Вугледар, Времівка, Микільське, Нескучне, Павлівка, Ольгівське, Степове та Пречистівка;

  • на Южнобузькому напрямку противник здійснює артилерійські обстріли в районах понад 20 населених пунктів уздовж лінії зіткнення.

У Генштабі повідомили, що окупанти вживають заходів для прихованого переміщення військової техніки та особового складу. Для цих цілей у населених пунктах Таврійськ та Нова Каховка Херсонської області противник блокує роботу операторів мобільного зв'язку та інтернету.

«За наявною інформацією, в російській федерації існують значні проблеми з грошовими виплатами військовослужбовцям, які беруть участь у бойових діях на території України. Зазначеній категорії затримують виплати грошових надбавок за участь у бойових діях. Родичі загиблих не можуть отримати обіцяну компенсацію», – йдеться у звіті.

Нагадаємо, ЗСУ продовжують контрнаступ у Херсонській області. Командувач російськими військами в Україні Сергій Суровікін уже заявив про «непросту ситуацію під Херсоном» та про можливе «ухвалення непростих рішень».

На Заході зазначають, що Україні потрібно відбити південь до настання зими.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: