У ДСНС розповіли, скільки рятувальників загинуло від початку вторгнення рф

Читать на русском
З початку повномасштабного вторгнення росії в Україні загинуло близько 45 рятувальників. Зазнали поранень понад 100.
скрін з відео

З початку повномасштабного вторгнення росії в Україні загинуло близько 45 рятувальників.

Про це під час брифінгу повідомив спікер ДСНС України Олександр Хорунжий.

З 10 жовтня було зруйновано 30% українських електростанцій – ЗеленськийРосія націлилася на українську енергетичну та критичну інфраструктуру. За дев'ять днів, за словами Володимира Зеленського, було зруйновано 30 відсотків електростанцій.

«З початку повномасштабного вторгнення росії у нас загинуло близько 45 рятувальників. Постраждало понад 100 працівників ДСНС», – розповів він.

Також представник ДСНС пояснив різницю між ракетними ударами та ударами дронами-камікадзе. За словами Хорунжого, ракетні удари завдають більше руйнувань, оскільки ракети зазнають більше вибухівки. Проте загроза від дронів-камікадзе велика через їхню кількість, і вони потрапляють у несподівані місця.

«Сила руйнувань від дронів-камікадзе набагато менша, ніж від ракет. Але небезпека в тому, що дронів велика кількість. І нам доводиться реагувати і на ракетні удари, і на дрони одночасно», – додав він.

Нагадаємо, росія вже другий тиждень завдає масованих ракетних ударів по Україні одночасно з атакою дронами. Здебільшого страждають на об'єкти інфраструктури.

Під час сьогоднішньої ранкової атаки на Київ загинули троє людей – співробітники одного з об'єктів критичної інфраструктури.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: