ВАКС заарештував заступника начальника слідчого управління Нацполіції Сумщини

Читать на русском
Антикорупційний суд розглянув і взяв під варту посадовця слідчого управління поліції на Сумщині. Йому також визначили альтернативою заставу.

Вищий антикорупційний суд заарештував тимчасово виконувача обов'язків заступника начальника слідчого управління Головного управління Національної поліції у Сумській області. Його підозрюють в одержанні неправомірної вигоди.

Про це повідомляє прес-служба ВАКС.

«Слідчий суддя ВАКС застосував до тимчасово виконуючого обов’язки заступника начальника слідчого управління ГУ Національної поліції у Сумській області запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із альтернативою внесення застави у сумі 780 000 грн. Строк дії запобіжного заходу – до 13 грудня 2022 року», – інформує суд.

У разі внесення застави на підозрюваного покладатимуться процесуальні обов'язки: прибувати за кожною вимогою; не залишати Суми без дозволу; повідомляти про зміну свого місця проживання та/або роботи; утримуватися від спілкування із зазначеними в ухвалі слідчого судді особами; здати на зберігання закордонні паспорти та носити електронний браслет.

Нагадаємо, НАБУ і САП затримали посадовця СУ ГУ Нацполіції Сумщини та адвоката. Їх підозрюють в одержанні неправомірної вигоди. За версією слідства, посадовець Нацполіції вимагав від підприємця надати йому неправомірну вигоду за закриття кримінального провадження, а також підбурював до надання грошей нібито керівництву прокуратури області.

Свої послуги слідчий поліції оцінив у 10 тисяч доларів, однак згодом «сторгувався» на 8000 дол. Кошти мали передати двома траншами за посередництва спільника-адвоката. Працівника поліції та його спільника було затримано після одержання ними частини обумовлених коштів у розмірі 5000 дол.

Раніше НАБУ повідомило про підозру колишньому директору дочірнього підприємства «Укрбурштин».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: