ВАКС конфіскував нерухомість посадовця податкової служби Харківщини

Читать на русском
Антикорупційний суд розглянув і задовольнив позов прокурора САП про визнання необґрунтованими активи харківського податківця.
Вищий антикорупційний судфото: «Слово і діло»

Вищий антикорупційний суд конфіскував житловий будинок та земельну ділянку в Київській області, які належать начальнику одного з відділів Східного управління Головного управління Державної податкової служби у Харківській області Дмитра Тарана.

Про це повідомляють прес-служби ВАКС і Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

«18 жовтня 2022 року ВАКС задовольнив позов САП про визнання необґрунтованими активів у сумі 2,3 млн грн, що набуті посадовцем одного з органів Державної податкової служби, та стягнення їх відповідно до українського законодавства в дохід держави. Своїм рішенням суд задовольнив позов прокурора, визнав необґрунтованими активи, а саме житловий будинок та земельну ділянку, та вирішив стягнути в дохід держави 2,3 млн грн, що складає вартість вищевказаних об'єктів», – інформує САП.

В антикорупційному суді додали, що йдеться про начальника одного із відділів Східного управління ГУ ДПС у Харківській області. За даними «Слово і діло», ВАКС конфіскував активи Дмитра Тарана та ймовірно його родички Тетяни.

За версією САП, Таран, як посадовець ДПС, через третіх осіб, які також обіймають посаду в одному з органів податкової служби, без достатніх правових підстав фактично набув необґрунтовані активи - житловий будинок та земельну ділянку, розташовані у Київській області загальною вартістю 2,3 млн грн. При цьому в ході аналізу майнового стану та доходів з'ясовано, що грошові кошти необхідні для набуття цих активів не могли бути набуті за рахунок законних доходів.

Рішення ВАКС може бути оскаржено сторонами до Апеляційної палати ВАКС.

Нагадаємо, САП подала позов про цивільну конфіскацію податківця Дмитра Тарана. Наразі невідомо, яку посаду він обіймає. Втім, станом на початок 2020 року, Таран був заступником начальника Східного управління Головного управління Державної податкової служби у Харківській області. ВАКС призначив позов до розгляду.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: