ВАКС розгляне позов про конфіскацію майна харківського податківця

Читать на русском
Антикорупційний суд закінчив підготовче засідання у справі за позовом прокурора САП до харківського податківця з проханням конфіскувати його майно.

Вищий антикорупційний суд розгляне позов Спеціалізованої антикорупційної прокуратури до харківського податківця Дмитра Тарана про цивільну конфіскацію житлового будинку та земельної ділянки загальною вартістю 2,37 млн грн.

Таке рішення 12 липня ухвалила колегія суддів ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

У рішенні вказується, що сестра Тарана Тетяна за його дорученням 29 жовтня та 2 листопада 2020 року шляхом звернення стягнення на предмет іпотеки, набула у власність житловий будинок вартістю 1 686 800 грн та земельну ділянку площею 0,1892 га вартістю 683 882 грн. Разом з цим, за твердженням САП, податківець вчиняє дії, тотожні за змістом здійсненню права розпорядження цією нерухомістю.

При цьому, грошові кошти у вигляді позики, неповернення яких стало підставою для подальшого набуття таких активів, не могли бути набуті за рахунок законних доходів Дмитра та Тетяни Таран. Тому прокурор САП просить визнати необґрунтованими ці активи вартістю 2 370 682 грн та стягнути в дохід держави грошові кошти у розмірі їх вартості.

«Відкрити провадження у справі та прийняти позовну заяву до розгляду. Здійснювати розгляд справи за правилами загального позовного провадження. Призначити підготовче судове засідання на 04.08.2022 о 08:30, яке відбудеться у приміщенні Вищого антикорупційного суду, про що повідомити учасників справи», – йдеться в рішенні.

Також судді задовольнили клопотання прокурора про витребування доказів у Державної податкової служби України, а саме: належним чином засвідчені відомості з Державного реєстру фізичних осіб - платників податків про суми доходів нарахованих Дмитру та Тетяні Таран, податковим агентом та/або суми доходів, отриманих самозайнятими особами, а також суму річного доходу, задекларованого фізичною особою в податковій декларації про майновий стан (ДРФО) за період з початку функціонування реєстру по 2020 рік включно.

Нагадаємо, САП подала позов про цивільну конфіскацію податківця Дмитра Тарана. Наразі невідомо, яку посаду він обіймає. Втім, станом на початок 2020 року, Таран був заступником начальника Східного управління Головного управління Державної податкової служби у Харківській області.

Раніше САП подала позов про конфіскацію 3,29 млн грн експосадовця Нацполіції Андрія Аносова.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: