ВАКС конфіскував понад 3 млн грн ексзаступника директора департаменту поліції Аносова

Читать на русском
Антикорупційний суд розглянув і задовольнив частково позов прокурора САП про цивільну конфіскацію активів експосадовця Нацполіції.
Андрій Аносов

Вищий антикорупційний суд конфіскував у цивільному процесі 2,3 млн грн і майже 35,5 тисяч доларів колишнього заступника директора департаменту превентивної діяльності Національної поліції України.

Про це повідомляє прес-служба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

За інформацією «Слово і діло», йдеться саме про експершого заступника керівника департаменту превентивної діяльності Нацполіції Андрія Аносова.

«5 вересня 2022 року ВАКС частково задовольнив позов САП про визнання необґрунтованими понад 3 млн гривень активів, що належать колишньому заступнику начальника департаменту Нацполіції (Андрію Аносову – ред.). Своїм рішенням суд частково задовольнив позов прокурора, визнав необґрунтованими активи у виді грошових коштів на суму 2 300 800 грн і майже 35,5 тисяч доларів та вирішив стягнути в дохід держави вищевказані кошти», – інформує САП.

Як встановили детективи НАБУ разом з прокурорами САП у межах справи за фактом декларування недостовірної інформації, вищевказаний посадовець, будучи особою, уповноваженою на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, протягом 2020-2021 років набув необґрунтованих активів на загальну суму 3 287 049 грн.

Рішення ВАКС може бути оскаржене протягом тридцяти днів з дня складання повного судового рішення шляхом подання апеляційної скарги до Апеляційної палати ВАКС.

Як відомо, ВАКС відмовився забезпечувати позов до Аносова у вигляді арешту рахунків, оскільки арешт уже накладено в межах кримінального провадження.

Нагадаємо, САП подала позов про конфіскацію 3,29 млн грн експосадовця Нацполіції Аносова. Як стверджують у САП, детективи НАБУ і прокурори розслідують справу за фактом декларування недостовірної інформації цим ексзаступником начальника департаменту Нацполіції. За версією слідства, посадовець протягом 2020-2021 років набув необґрунтованих активів на загальну суму 3,29 млн грн. Зважаючи на те, що ці активи перевищують його законні доходи, САП заявлено позов з вимогою стягнути їх в дохід держави.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: