Через війну кількість бідних у росії зросте на вісім мільйонів людей – ЮНІСЕФ

Читать на русском
ЮНІСЕФ також прогнозує зростання дитячої смертності та зниження доступності освіти у країнах Східної Європи.
Ілюстративне фотоAPNews

Кількість людей, які живуть у країні-агресора за межею бідності, через війну проти України зросте у 2022 році на більш ніж 8,3 мільйона осіб. Майже 2,9 мільйона — діти.

Про це повідомляє Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) у доповіді про наслідки війни для 22 країн Східної Європи та Центральної Азії.

Згідно з прогнозом ЮНІСЕФ, кількість бідних у країнах цих регіонів зросте більш ніж на 10 мільйонів людей. Чотири мільйони з них – діти.

У росії різко виріс рівень бідності: кожен сьомий громадянин живе за межеюСьогодні за межею бідності живе кожен сьомий росіянин – це у півтора рази більше, ніж наприкінці минулого року.

В Україні, за оцінкою фонду, кількість людей, які живуть за межею бідності, зросте на 472 тисячі осіб. У доповіді наголошується, що така оцінка ґрунтується на припущенні, що ВВП України у 2022 році скоротиться на 10%. У другому кварталі, порівняно з тим самим періодом 2021 року, він скоротився на 37%.

ЮНІСЕФ також прогнозує зростання дитячої смертності та зниження доступності освіти у країнах Східної Європи та Центральної Азії.

Згідно зі звітом, на частку росії припадає три чверті приросту дітей, які живуть у бідності, тут в результаті війни кількість бідних дітей збільшилася на 2,8 мільйона.

Кількість бідних дітей в Україні, за даними ООН, збільшилась на півмільйона через війну. Агресія росії, що триває, торкнулася більше семи з половиною мільйонів українських дітей.

При цьому, за даними Росстату за другий квартал 2022 року, 17,6 мільйона росіян живуть за межею бідності. Дохід 12,1% населення країни - менше 13 813 рублів.

Водночас, в Україні, за словами регіонального директора Світового банку у Східній Європі Арупа Банерджі, до кінця 2022 року близько чверті населення опиниться за межею бідності.

Нагадаємо, що після початку повномасштабного вторгнення росії, в Україні вже загинула 421 дитина, а понад 1219 дітей постраждали.

Раніше у селі Новоолександрівка Херсонської області під час окупації російські загарбники розстріляли неповнолітнього хлопчика.

Також нагадаємо, що окупанти та колаборанти почали вивозити дітей з Енергодару в росію.

Крім цього, нещодавно з рф повернули ще майже 40 депортованих українських дітей.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: