ВАКС визначив заставу ексголовному інженеру кіностудії ім. Довженка

Читать на русском
Антикорупційний суд розглянув і задовольнив частково клопотання детектива НАБУ про застосування запобіжного заходу у вигляді застави стосовно підозрюваного.

Вищий антикорупційний суд визначив 620 250 грн застави колишньому головному інженеру державного підприємства «Національна кіностудія художніх фільмів імені Олександра Довженка» Тимофію Пархоменку.

Таке рішення 13 жовтня ухвалив слідчий суддя ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Клопотання детектива НАБУ про застосування запобіжного заходу у вигляді застави - задовольнити частково. Застосувати до (Тимофія Пархоменка – ред.), який підозрюється у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України, запобіжний захід у вигляді застави у розмірі 250 прожиткових мінімумів для працездатних осіб, що становить 620 250 грн, яка може бути внесена як самим підозрюваним, так і іншою фізичною або юридичною особою (заставодавцем) на наступний депозитний рахунок ВАКС», – ідеться в рішенні.

У самій ухвалі не вказується прізвище підозрюваного, проте, як повідомила «Слово і діло» керівниця відділу комунікацій ВАКС Олеся Чемерис, запобіжний захід обрали ексголовному інженеру ДП «Національна кіностудія художніх фільмів ім. Довженка». За даними «Слово і діло», цю посаду обіймав Тимофій Пархоменко.

На підозрюваного вже поклали такі обов'язки: прибувати за першим викликом; не відлучатись із населеного пункту, де знаходиться його зареєстроване місце проживання, без дозволу; повідомляти про зміну свого місця проживання та роботи; утримуватися від спілкування з іншим підозрюваним, а також зі свідками та здати на зберігання закордонні паспорти. Строк дії обов'язків, покладених судом на підозрюваного, визначити до 30.11.2022 включно, у межах строку досудового розслідування.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру двом особам у розкраданні понад 4,4 млн грн кіностудії ім. Довженка. Цю справу розслідують з 2019 року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: