На Херсонщині росіяни продовжують викрадати людей і вивозити майно – поліція області

Читать на русском
З тимчасово окупованих територій до поліції продовжують надходити повідомлення про факти мародерства російськими військовими, які викрадають автомобілі та вантажівками вивозять майно з будинків та квартир.
Ілюстративне фото

У Скадовському районі, Чорнобаївці та Новій Каховці на окупованій частині Херсонщини тривають викрадення людей представниками силових структур країни-агресора, також надходять повідомлення про мародерство.

Про це повідомляє поліція Херсонської області у Фейсбуці.

«У Херсоні ворожі війська пошкодили та зруйнували будівлю профілакторію та теплиці. У Скадовському районі, Чорнобаївці та Новій Каховці зафіксовані викрадення людей представниками силових структур рф. З тимчасово окупованих територій до поліції продовжують надходити повідомлення про факти мародерства російськими військовими, які викрадають автомобілі та вантажівками вивозять майно з будинків та квартир», - йдеться у повідомленні поліції.

РФ звільнила викраденого гендиректора Запорізької АЕС – МАГАТЕРосійські окупанти відпустили додому директора Запорізької атомної електростанції Ігоря Мурашова.

Як зазначається, після деокупації смт Архангельське поліція виявляє чергові воєнні злочини військових країни-агресора росії.

«Стало відомо, що біля цвинтаря в салоні власного автомобіля на ворожій міні підірвався та загинув місцевий житель. Військовослужбовці рф, які на той час знаходилися в окупованому селищі, не підпустили місцевих мешканців до підірваного автомобіля. Нині поліція встановлює всі обставини воєнного злочину», - йдеться в повідомленні.

При цьому, загалом за минулу добу до поліції Херсонської області надійшло 37 повідомлень від громадян, 31 стосувалось воєнних злочинів військових рф проти мирного населення. За фактами воєнних злочинів слідчі поліції Херсонщини відкрили кримінальні провадження за статтею 438 Кримінального кодексу України «Порушення законів та звичаїв війни».

Нагадаємо, що правоохоронці викрили у Луганській області 30 колаборантів, які причетні до викрадень, катувань і пограбування.

Раніше ми повідомляли, що російські війська вивозять свої сім'ї перед наступом ЗСУ на півдні та сході України.

Також нагадаємо, що у Каховці окупанти повернули додому журналістку, редакторку місцевого видання «Каховська зоря» Жанну Кисельову.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: