Війська рф з липня могли захопити лише два населені пункти в Україні – британська розвідка

Читать на русском
За останні дні окупанти просунулися до населених пунктів Опитне та Іванград біля Бахмута. Але інших захоплених населених пунктів з початку липня було небагато, якщо вони взагалі були.

За останні три дні російські сили здійснили тактичний наступ у напрямку до Бахмута Донецької області. Частини 2-го армійського корпусу та проросійських сил Луганської області, ймовірно, зайшли до населених пунктів Опитне та Іванград на південь від міста.

У британській розвідці зазначають, що це чи не єдині населені пункти, які окупанти могли захопити з початку липня.

Контрнаступ ЗСУ дає надію, що війна закінчиться до Різдва – The TimesКонтрнаступ ЗСУ породив надію у західних політиків, що Україна переможе у війні вже до Різдва.

«Проте сили, очолювані приватною військовою компанією «Вагнера», досягли деяких локальних успіхів на Донбасі. «Вагнер», ймовірно, як і раніше бере активну участь у бойових діях у Бахмуті. Росія, ймовірно, розглядає захоплення Бахмута як підготовку до наступу на район Краматорськ-Слов'янськ, який є найбільш значним у Донецькій області і контролюється Україною», – йдеться у звіті розвідки, опублікованому в Twitter.

У розвідці зазначили, що росія дуже повільно просувається в центральній частині Донбасу: оперативний задум підривається українським наступом на північний та південний фланги, а також гострою нестачею боєприпасів та живої сили.

Нагадаємо, при цьому раніше в Генштабі повідомили, що підрозділи російських військ на окремих напрямках бойових дій, зокрема, на Донеччині, отримали розпорядження тимчасово припинити наступальні дії.

За інформацією CNN, разом із російськими військами в Україні воюють щонайменше 5 тисяч найманців приватної військової компанії «Вагнер». Найманці зазнають великих втрат, у їхніх лавах дедалі менше професійних солдатів, а моральний дух бойовиків знижується.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: