Росіяни збільшують військовий контингент в окупованому Сєвєродонецьку – деталі

Читать на русском
При цьому, населенню окупованого міста виживати складно, так звана гуманітарна допомога від загарбників надходить в обмеженій кількості.

У тимчасово захопленому Сєвєродонецьку збільшується контингент російських окупаційних військ, у місті проводяться навчання мобілізованих з країни-агресора.

Про це очільник Сєвєродонецької міської військово-цивільної адміністрації Олександр Стрюк пговідомляє в ефірі телемарафону «Єдині новини».

«У місті залишається близько 7-8 тисяч жителів. Наразі, за тією інформацією, яка надходить, у місті трохи збільшується контингент окупантів. Проводяться навчання мобілізованих», - зазначив Стрюк.

Гайдай підтвердив звільнення Греківки на ЛуганщиніУкраїнські військові під час контрнаступу звільнили від російських окупантів село Греківка на Луганщині.

Згідно з його словами, для розміщення військових використовуються соціальні установи і навіть лікарні.

Очільник ВЦА зауважив, що населенню виживати складно, «гуманітарна допомога» від загарбників надходить в обмеженій кількості.

«Люди виживають за рахунок навколишніх сіл. Фактично, це натуральний обмін: продукти на речі... Медицина на примітивному рівні, як і інші аспекти життя. Розпочати опалювальний сезон у місті централізовано неможливо, що би там не декларувалося окупаційною владою», - заявив Стрюк.

Він зазначив, що люди шукають притулку на зиму в навколишніх селах і садових кооперативах, де є можливість використовувати тверде паливо для опалювання.

Водночас, як повідомляє Стрюк, наразі шляхів для виїзду з міста лишилося мало.

«По «великому колу» - через росію та країни Балтії - можна повернутися в Україну. Через Запорізьку область їхати дуже небезпечно, люди застрягають на декілька тижнів», - наголосив керівник ВЦА.

Нагадаємо, напередодні голова Луганської ОВА Сергій Гайдай повідомляв, що у Сєвєродонецьку загарбники облаштували майданчики для підготовки мобілізованих.

Раніше стало відомо, що на Луганщині російські окупанти за допомогою дронів шукають чоловіків призовного віку.

Також Гайдай розповідав, чому Луганська область є найскладнішим регіоном України для визволення від російських окупантів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: