«Я знаю, що дуже важко, але за вами вся Україна»: Зеленський привітав захисників та захисниць

Читать на русском
В Україні 14 жовтня відзначають День захисників та захисниць. Зі святом привітав президент Володимир Зеленський.
Фото: Офіс президента України

Президент Володимир Зеленський привітав захисників та захисниць України зі святом. Він подякував усім, хто боровся за Україну в минулому і робить це зараз.

Зеленський зазначив, що в історії України були різні періоди та загрози, але країна вистояла завдяки захисникам та захисницям. Так було в часі Русі, національно-визвольної боротьби, нацистської окупації і тепер у війні проти росії.

Витрати України на оборону планують збільшити у 57 разів порівняно з 2014 роком: як вони зросталиЯк змінювалися видатки України на оборону – на інфографіці. Порівняно з 2014-м у наступному році витрати можуть зрости у 57 разів.

«Цей нинішній ворог у своєму злі об’єднує, здається, усіх ворогів нашої державності, які були. І перемогою над цим ворогом ми відповімо всім ворогам, які посягали на Україну, на тих, хто жив, хто живе і хто житиме на нашій землі. Це буде перемога всього нашого народу. Це буде перемога Збройних Сил України. Наших Сухопутних військ, піхоти, танкістів, ракетних військ і артилерії. Це буде перемога наших Повітряних сил, наших зенітників, наших операторів дронів. Це буде перемога наших Військово-Морських сил, наших морських піхотинців. Наших Десантно-штурмових військ. Нашої розвідки. Сил спеціальних операцій. Служби безпеки України. Це буде перемога прикордонників, Національної гвардії, Національної поліції, тероборони, зв’язківців. Це буде перемога кожного й кожної, хто не залишить і сліду на українській землі від тієї армії, що хизувалася, ніби вона – друга на планеті», – сказав президент.

Він зазначив, що за свою країну на своєму фронті бореться весь народ – дипломати, волонтери, журналісти, транспортники, енергетики, будівельники, медики, рятувальники, сапери, вчителі, державні службовці, місцеве самоврядування, фермери та промисловці.

«Проти вас – рашистські танки, «зеки» й найманці. Мародери, ґвалтівники й ті, хто збожеволів від пропаганди. Тисячі людей, чиє життя не вартує нічого для їхньої держави. Їх кидають в атаки, у них за спинами – «заградотряди», їх не рахують і навіть не забирають, коли вони гинуть. Вони не знають, заради чого їм жити, а тому так ницо втрачають дане їм Богом життя», – сказав Зеленський.

А за українськими військовими – мільйони людей, які точно знають, заради чого живуть.

«Український воїне, я знаю, що тобі дуже важко. Я знаю, як на тебе тисне цей ворог. Я знаю, що вони роблять. Але я знаю, що ти міцний, і ми зробимо все, щоб ти був іще міцнішим. Я знаю, що ти впевнений, і ми зробимо все, щоб іще посилити твою впевненість. Я знаю, що ти наближаєш перемогу, як тільки можеш, і ми зробимо все, щоб її прискорити», – додав президент.

Вітання від Президента до Дня захисників і захисниць України й свята Покрови Пресвятої БогородиціОфіс Президента України

Нагадаємо, Володимир Зеленський закликав українців сьогодні, 14 жовтня, не ігнорувати сигнали повітряної тривоги.

«Слово і діло» відстежило, як змінювалися витрати України на оборону з 2014 року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: