Росія може готувати нові удари по Україні, аби зруйнувати ГТС – Зеленський

Читать на русском
Країна-агресор може готувати нові ракетні удари по Україні для того, щоб зруйнувати газотранспортну систему та припинити постачання «блакитного палива» до Європи.

Країна-агресор може готувати нові ракетні удари по Україні для того, щоб зруйнувати газотранспортну систему та припинити постачання «блакитного палива» до Європи.

Про це повідомив глава держави Володимир Зеленський в інтерв'ю німецькому виданню ZDF.

Український лідер припустив, що рф причетна до витоків на газопроводах «Північний потік». За його словами, кремль планує зовсім перекрити постачання газу до ЄС, зокрема до Німеччини.

Аварія чи саботаж: що сталося з газопроводами «Північний потік»Що сталося з російськими газопроводами Північний потік та які є версії аварії – на інфографіці.

Заленський також припустив, що росія може здійснити теракти на своїй газотранспортній системі, аби потім нібито «у відповідь» ударити по інфраструктурі України.

«Вони зроблять удари по газотранспортній системі України. Щоб їх не звинуватили, вони здійснять теракт у себе на території. Бо якщо вони б'ють по нашій газотранспортній системі, то зрозуміло, що це вони (росіяни – ред.). Будуть великі штрафні санкції», - пояснив президент.

Президент України наголосив, що, пошкодивши газову інфраструктуру, росіяни вимагатимуть від Німеччини зняти санкції та запустити «Північний потік-2».

Раніше ЗМІ повідомляли, що «Газпром» спалює власний газ, щоб не постачати його до Євросоюзу.

12 жовтня володимир путін заявив, що росія не постачатиме енергоресурси тим країнам, які обмежать ціни на нафту. При цьому росія готова до транзиту газу до Європи по вцілілій нитці «Північного потоку».

Також у Кабміні повідомили, що близько 30% енергетичної інфраструктури України з понеділка, 10 жовтня, було вражено масованим ударом російських ракет.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: