Скільки грошової допомоги отримала Україна з початку вторгнення рф: відповідь Мінфіну

Читать на русском
З 24 лютого Україна отримала понад 19 млрд. доларів фінансової допомоги від іноземних партнерів.
Фото Слово і діло

З лютого Україна отримала понад 19 млрд. доларів фінансової допомоги від іноземних партнерів. До кінця року ще очікуються надходження від ЄС та МВФ.

Про це повідомив міністр фінансів Сергій Марченко під час зустрічі з міністром фінансів США Джанет Йеллен у Вашингтоні у середу, 12 жовтня, повідомляє пресслужба Мінфіну.

Скільки безповоротної фіндопомоги отримала Україна з початку повномасштабної війниУкраїна з початку повномасштабної війни з росією отримала 10,6 млрд доларів безповоротної допомоги від іноземних партнерів. Докладніше – на інфографіці.

За його словами, Україна отримала 19,4 млрд доларів, а до кінця року розраховує отримати ще 5 млрд євро від ЄС, 4,5 млрд доларів від США та 1,3 млрд доларів від МВФ.

«Ми продовжуємо повноцінно працювати, забезпечуючи всі пріоритетні видатки держбюджету, у тому числі завдяки винятковій допомозі партнерів із США. Особливо вдячні за надання коштів у формі грантів, що дозволяє не збільшувати боргове навантаження», – зазначив Марченко.

Він розповів, що грантова допомога США досягла 8,5 млрд. доларів. Гроші були направлені до держбюджету України для стабілізації економіки та забезпечення захищених витрат в умовах воєнного часу: виплати зарплат, пенсій, соціальної допомоги.

У свою чергу Йллен підкреслила, що США й надалі рішуче підтримуватимуть Україну.

Нагадаємо, 7 жовтня виконавча рада МВФ схвалила виділення Україні нового пакету фінансової допомоги у розмірі 1,3 млрд. доларів.

На інфографіці «Слово і діло» можна побачити, скільки безповоротної допомоги виділили Україні.

Також ми писали про те, як змінювався розмір держборгу України з 2012 року, а також упродовж повномасштабної війни.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: