Студентів-переселенців переведуть на бюджетну форму навчання

Читать на русском
Уряд ухвалив постанову щодо переведення на бюджетну форму навчання студентів-переселенців та тих, хто перебуває на тимчасово окупованих територіях.

Уряд ухвалив постанову щодо переведення на бюджетну форму навчання студентів-переселенців та тих, хто перебуває на тимчасово окупованих територіях.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства з реінтеграції тимчасово окупованих територій у Telegram.

«Студентів, які є ВПО або перебувають на ТОТ, переведуть у виші на бюджетну форму навчання – рішення уряду. Сьогодні урядом ухвалено відповідну постанову. Вона розроблена за дорученням президента України Володимира Зеленського», – йдеться у повідомленні.

Опубліковано новий рейтинг українських вишів: хто у лідерахДва київські та один харківський виші очолили рейтинг українських закладів вищої освіти. Як виглядає ТОП-10

Документ дозволить перевести на навчання за державні кошти студентів, які проживають на тимчасово окупованій території, а також де тривають військові (бойові) дії або тимчасово захоплені або оточені. Постанова дозволяє перевести на навчання за кошти внутрішньо переміщених осіб, які виїхали із таких територій.

У Мінреінтеграції зазначили, що таку можливість отримали діти загиблих захисників України та учасники бойових дій, які отримали інвалідність внаслідок війни та їхні діти.

Крім того, документ визначає механізм переведення на навчання за державні кошти вищевказаних категорій, які здобувають професійну вищу або вищу освіту та віднесені до закладів професійної вищої (вищої освіти) державної та приватної форми власності у минулих роках на контрактних умовах.

Раніше міністр освіти Сергій Шкарлет повідомив, що студентів - дітей загиблих захисників та захисниць України - у негайному порядку буде переведено на місця державного замовлення.

У МОН розповіли, що робити абітурієнтам, які залишилися в окупації чи опинилися в росії. Також у міністерстві розповідали, у якому форматі розпочнеться новий навчальний рік.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: