Що робити абітурієнтам, які залишилися в окупації або опинилися в рф: відповідь МОН

Читать на русском
Абітурієнти, які не зможуть виїхати на підконтрольну територію, зможуть скласти іспит у форматі онлайн співбесіди.
Фото Слово і діло

Для українських абітурієнтів, які не зможуть виїхати на підконтрольну територію, передбачать вступний іспит у форматі дистанційної усної співбесіди.

Про це повідомив міністр освіти і науки Сергій Шкарлет у Telegram у п'ятницю, 10 червня.

Скільки часу забере відновлення сховищ у школах – оцінка експертаЩоб привести до ладу всі сховища в українських школах може знадобитися рік, вважає координатор Великого будівництва Юрій Голик.

За його словами, зараз для вступників з тимчасово окупованих територій та зони активних бойових дій є можливість взяти участь у національному мультипредметному тесті (НМТ).

«Для цього вступні іспити будуть проводитись у три сесії (липень, серпень, вересень) в Україні та за кордоном. Також передбачено додаткові періоди реєстрації на тестування та можливість зміни раніше зазначеного місця його проходження», - йдеться у повідомленні.

«Для вступників, які не зможуть виїхати на підконтрольну Уряду територію або які силоміць переміщені на тимчасово окуповану територію (АР Крим, місто Севастополь, ОРДЛО), територію російської федерації або республіки білорусь, буде передбачено складання вступних випробувань у форматі дистанційної індивідуальної усної співбесіди або творчого конкурсу. Вступаючи на контрактну форму навчання (на більшість спеціальностей), вступнику достатньо подати мотиваційний лист», - пояснив міністр.

Нагадаємо, у МОН повідомили, що новий навчальний рік школи розпочнуть в офлайн форматі, але рішення ухвалюватиме влада на місцях. У Кабміні розповіли, що зроблять задля безпеки школярів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: