ВАКС призначив до розгляду по суті справу полковника запасу Галушка

Читать на русском
Антикорупційний суд завершив підготовче засідання і призначив до розгляду обвинувальний акт стосовно колишнього посадовця Збройних сил.
Вищий антикорупційний судфото: «Слово і діло»

Вищий антикорупційний суд призначив до розгляду кримінальне провадження за обвинуваченням колишнього начальника Головного квартирно-експлуатаційного управління Збройних сил України, полковника запасу Олега Галушка у розтраті коштів на купівлі квартир для військовослужбовців у Харкові.

Таке рішення 6 жовтня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Призначити судовий розгляд кримінального провадження № 62019000000001618 від 18.10.2019 за обвинуваченням (Олега Галушка – ред.) у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України, у відкритому судовому засіданні в приміщенні Вищого антикорупційного суду на 18 жовтня 2022 року о 13:00», – йдеться в рішенні.

Як відомо, в грудні 2020 року Офіс генерального прокурора скерував до Національного антикорупційного бюро справу Галушка про квартири в Харкові після повідомлення йому про підозру у розтраті 29,21 млн грн на придбання 60 квартир для військовослужбовців у Харкові. 3 лютого 2021 року НАБУ повідомило Галушку про зміну раніше повідомленої підозри з розтрати майна на недбале ставлення військової службової особи до служби, що спричинило тяжкі наслідки в умовах особливого періоду.

Після зміни підозри ця справа знову опинилася знову в Офісі генпрокурора. Звідти її скерували до Солом'янського районного суду Києва для розгляду по суті. Однак сторона захисту ініціювала перед Верховним судом клопотання про передачу справи до ВАКС. ВС клопотання задовольнив.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру п'яти особам у завданні збитків під час будівництва полігону «Широкий лан». За версією слідства, у 2017-2018 роках начальник Головного квартирно-експлуатаційного управління ЗСУ, начальник Управління будівництва, реконструкції та капітального ремонту військових об’єктів Головного КЕУ ЗСУ та начальник відділу технічного нагляду за будівництвом Головного КЕУ ЗСУ у змові з представниками приватного товариства «Ріст», а саме його директором та бенефіціарним власником, організували приймання робіт та послуг з облаштування польового табору «Широкий лан» у с. Улянівка Миколаївської області.

У НАБУ зазначили, що попри фактичне невиконання робіт з облаштування польового табору, посадовці ЗСУ все ж «посприяли» в перерахуванні коштів на рахунки компанії. Як наслідок, державі було завдано збитків на суму понад 37 млн грн, що підтверджується висновком Державної аудиторської служби та проведеними в справі експертизами.

Серед обвинувачених ексначальник ГКЕУ ЗСУ Олег Галушко, начальник управління ГКЕУ ЗСУ Сергій Чагарний, ексначальник відділу ГКЕУ ЗСУ Віктор Антонущук, бенефіціар приватної компанії «РІСТ» Роман Баликін та ексдиректор цієї фірми Костянтин Чепусов.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: