Військовий полігон «Широкий лан»: НАБУ і САП повідомили про підозри експосадовцям ЗСУ (доповнено)

Читать на русском
Антикорупційні органи правопорядку оголосили низку підозру в справі можливих збитків під час будівництва військового полігону.
полігон «Широкий лан»

Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомили про підозру трьом колишнім посадовцям Збройних сил України у справі про завдання понад 37 млн грн збитків під час будівництва військового полігону «Широкий лан».

Про це повідомляє пресслужба САП.

«За процесуального керівництва прокурорів САП детективами НАБУ повідомлено про підозру 3 колишнім посадовцям Збройних сил України та 2 представникам приватного товариства, зловживання яких під час облаштування військового полігону «Широкий лан» завдали державі збитків на суму понад 37 млн грн», – інформують у прокуратурі.

За версією слідства, у 2017-2018 роках начальник Головного квартирно-експлуатаційного управління ЗСУ, начальник Управління будівництва, реконструкції та капітального ремонту військових об’єктів Головного КЕУ ЗСУ та начальник відділу технічного нагляду за будівництвом Головного КЕУ ЗСУ у змові з представниками приватного товариства, а саме його директором та бенефіціарним власником, організували прийом робіт та послуг з облаштування польового табору «Широкий лан» у с. Улянівка Миколаївської області. За даними «Слово і діло», йдеться про компанію «Ріст» (наразі ТОВ «Контейт»).

«Попри те, що роботи з облаштування польового табору фактично не були виконані, посадовці ЗСУ все ж «посприяли» в перерахуванні коштів на рахунки компанії. Як наслідок, державі було завдано збитків на суму понад 37 млн гривень, що підтверджується висновком Державної аудиторської служби та проведеними в справі експертизами», – пояснили в САП.

За інформацією «Слово і діло», про підозру повідомили колишньому начальнику ГКЕУ ЗСУ Олегу Галушку, начальнику Управління будівництва, реконструкції та капітального ремонту військових об'єктів ГКЕУ ЗСУ Сергію Чагарному і ексначальнику відділу технічного нагляду за будівництвом ГКЕУ ЗСУ Віктору Антощуку. Крім того, органи правопорядку вручили підозру колишньому бенефіціару компанії «Ріст» Роману Баликіну та її ексдиректору Костянтину Чепусову.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про нову підозру заступнику начальника київської митниці. Раніше в Польщі вручили підозру від українських антикорупційних органів екскерівнику Укравтодору Славоміру Новаку. Нещодавно органи в цій справі повідомили про підозру шостій особі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: