Окупанти викрали гендиректора Запорізької АЕС – Енергоатом

Читать на русском
Генерального директора Запорізької АЕС Ігоря Мурашова затримали дорогою від станції до Енергодару та відвезли у невідомому напрямку.

Російський патруль затримав генерального директора Запорізького АЕС Ігоря Мурашова дорогою від станції до Енергодару. Його відвезли у невідомому напрямку.

Про це заявив президент Енергоатому Петро Котін у Telegram у суботу, 1 жовтня.

На периметрі ЗАЕС стався вибух, пошкоджено лінію подачі напруги – ЕнергоатомПожежі на території Запорізької АЕС не було зафіксовано. Усі заяви про нібито «займання» другого енергоблоку є фейковими.

У повідомленні йдеться, що окупанти зупинили автомобіль гендиректора, а його самого силоміць затримали і із зав'язаними очима відвезли у невідомому напрямку. На даний час інформація про місцезнаходження Ігоря Мурашова відсутня.

«Генеральний директор ЗАЕС є ліцензованою особою – він несе головну та виключну відповідальність за ядерну та радіаційну безпеку Запорізької АЕС. Його затримання створює небезпеку експлуатації найбільшої в Європі атомної електростанції», – зазначив Котін.

Президент Енергоатому закликав негайно звільнити Мурашова та повернути його до виконання служби на АЕС.

«Окремо звертаюсь до генерального директора МАГАТЕ Рафаеля Гроссі, керівника ВАО АЕС Тома Мітчелла із закликом задіяти всі можливі заходи для термінового звільнення Ігоря Мурашова із полону російських окупантів та повернення його до виконання посадових обов‘язків», – додав він.

Нагадаємо, представники країн-учасниць Генеральної конференції МАГАТЕ у спільній заяві закликали рф негайно припинити будь-які втручання на українських атомних майданчиках.

Також повідомлялося, що МАГАТЕ хоче розширити свою місію на станції.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: