Міністр оборони Німеччини неочікувано приїхала в Одесу

Читать на русском
1 жовтня міністр оборони Німеччини Крістен Ламбрехт приїхала в Одесу. Там вона зустрілися з Олексієм Резніковим.
Ламбрехт і РезніковФото – twitter.com/BMVg_Bundeswehr

Міністр оборони Німеччини Крістен Ламбрехт прибула з неочікуваним візитом на південь України.

Про це повідомив Міністр оборони України Олексій Резніков у Twitter.

«Прийняв мою німецьку колегу Крістін Ламбрехт на півдні України. Фрау міністр принесла хороші новини та більше інструментів для посилення української армії», – зазначив він.

Глава МЗС Німеччини відвідала Київщину та пообіцяла допомогти Україні з розмінуваннямУ суботу, 10 вересня, міністр закордонних справ Німеччини Анналена Бербок відвідала Київську область, де пообіцяла допомогу Україні з розмінуванням.

За його словами, вони зустрілися та обговорили поточну геополітичну та безпекову ситуацію. Це перший візит Ламбрехт в Україну з початку повномасштабного вторгнення рф.

Зокрема, їй показали САУ «Гепард», які Німеччина передала Одесі.

У свою чергу, Ламбрехт наголосила на тому, що її країна продовжить підтримку України. Зокрема, вона побіцяла поставки системи ППО IRIS-T SLM вже найближчими днями. Крім того, Німеччина спільно з США та Великою Британією координуватимуть дії щодо надання Україні реактивних систем залпового вогню.

За даними агентства Reuters, під час візиту Ламбрехт в Одесі пролунав сигнал повітряної тривоги. Через це переговори з Резніковим відбулися у підземному бункері.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський у четвер, 15 вересня, провів зустріч з головою Єврокомісії Урсулою фон дер Ляйєн, яка приїхала до Києва вже втретє з початку війни.

У суботу, 17 вересня, керівник служби папських милостин кардинал Конрад Краєвський потрапив під обстріл в Україні під час роздачі гуманітарної допомоги.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: