В одному із новосформованих полків окупантів склалася критична ситуація – подробиці від Генштабу

Читать на русском
Сформований нашвидкуруч полк було одразу перекинуто на першу лінію бойового зіткнення у Херсонській та Миколаївській областях. У військових перебої з водою та продовольством, проблеми з екіпіруванням.

У 127 стрілецькому полку так званого 1 армійського корпусу росії склалася критична ситуація. У військових, яких одразу кинули на передову, перебої з водою та продовольством, проблеми з екіпіруванням.

Про це йдеться у ранковому зведенні Генштабу.

«Сформований нашвидкуруч полк, рішенням командувача 49 армії, було одразу перекинуто на першу лінію бойового зіткнення в Херсонській та Миколаївській областях. Родичі мобілізованих військовослужбовців підготували звернення до правоохоронних органів російської федерації про значні втрати і бездіяльність військового командування. У підрозділах тривалі перебої з водою та продовольством. Військовослужбовці, в кращому випадку, екіпіровані засобами захисту старого зразка, що призводить до численних втрат», – розповіли у Генштабі.

Загалом російські окупанти намагаються утримати тимчасово захоплені території, зосереджують зусилля на спробах зриву контрнаступних дій ЗСУ, продовжують вести наступальні дії на Бахмутському та Авдіївському напрямках.

Росія звинуватила спецслужби України у вибуху на Кримському мосту: результати «розслідування»Вибух на Кримському мосту – це «теракт», який нібито спрямований на руйнування російської інфраструктури.

Минулої доби окупанти завдали 10 ракетних та 19 авіаційних ударів, здійснили понад 90 обстрілів з реактивних систем залпового вогню. В результаті постраждала інфраструктура та мирні громадяни понад 30 населених пунктів. Серед них – Запоріжжя, Слов'янськ, Новобахмутівка, Сіверськ, Білогорівка, Нікополь та Благодатівка.

На Волинському та Поліському напрямках ситуація без істотних змін. На інших напрямках противник робив обстріли:

  • на Сіверському напрямку – з мінометів та ствольної артилерії, в районах населених пунктів Попівка, Старикове, Ворожба, Янжулівка та Миропілля;

  • на Слобожанському напрямку – з мінометів, ствольної та реактивної артилерії, в районах населених пунктів Червона Зоря, Ветеринарне, Стрілеча, Малі Проходи, Вовчанськ, Кам’янка, Дворічна та Гріньківка;

  • на Краматорському напрямку – з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії вздовж усієї лінії зіткнення, зокрема, в районах населених пунктів Першотравневе, Сіверськ, Макіївка, Новоєгорівка, Стельмахівка, Терни, Торське та Зарічне. Також, в районі населеного пункту Сватове, ворог підірвав залізничний та автомобільний мостові переходи;

  • на Бахмутському напрямку – з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії вздовж усієї лінії зіткнення, зокрема, в районах населених пунктів Роздолівка, Серебрянка, Білогорівка, Верхньокам’янське, Зайцеве, Красна Гора, Соледар;

  • на Авдіївському напрямку – з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії обстріляно райони населених пунктів Авдіївка, Кам’янка, Водяне, Первомайське, Піски, Красногорівка та Мар’їнка;

  • на Новопавлівському та Запорізькому напрямках обстріляно, зокрема, Вугледар, Новопіль, Шахтарське, Малі Щербаки, Велика Новосілка, Малинівка та Мала Токмачка;

  • на Південнобузькому напрямку зафіксовано ворожі обстріли у районах понад 25 населених пунктів уздовж усієї лінії зіткнення.

Минулої доби підрозділи ЗСУ відбили атаки противника в районах населених пунктів Озарянівка, Кам’янка, Первомайське та Невельське.

Авіація Сил оборони України за минулу добу завдала 24 ударів: підтверджено ураження 20 районів зосередження озброєння та військової техніки, а також 4 зенітні ракетні комплекси противника. Крім того, українські підрозділи протиповітряної оборони за попередню добу збили 1 літак ворога Су-25, 3 БпЛА та 3 керовані авіаційні ракети Х-59.

Нагадаємо, під час контрнаступу України на східному фронті у полон потрапила велика кількість нещодавно мобілізованих росіян.

Міністр оборони України Олексій Резніков записав відеозвернення до російської армії. Він закликав військових не гаяти час і врятувати свою країну від трагедії, а армію – від приниження.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: