«Нафтогаз» збирається побудувати у двох українських містах сучасні ТЕЦ на біопаливі

Читать на русском
Нафтогаз планує збудувати у Львові та Житомирі сучасні теплоелектростанції, які працюватимуть на альтернативному біопаливі.
naftogaz.com

«Нафтогаз» планує збудувати у Львові та Житомирі сучасні теплоелектростанції, які працюватимуть на альтернативному біопаливі.

Про це повідомляє пресслужба компанії на сайті.

Україна поступово переводить ТЕЦ з газу на біологічне паливо. Йдеться про біомасу (деревну тріску) і тверде вторинне паливо (RDF). Глава «Нафтогазу» Юрій Вітренко зазначив, що процес запущено у Львові, Житомирі та Охтирці. Закінчити будівництво у Львові планують в першому кварталі 2023 року, в Житомирі – в четвертому кварталі 2023 року.

На порозі опалювального сезону: скільки газу в українських сховищахЯк змінювалися запаси газу у підземних сховищах України – на інфографіці. На кінець цього вересня ПСГ заповнено на 42,9 відсотка.

У Львові така ТЕЦ буде першою на альтернативному паливі. Вона покриє близько чверті потреби. Крім цього, у Новояворівську, що на Львівщині у стислі терміни планують побудувати нову ТЕЦ на альтернативному паливі. Згідно з планом, вона дозволить економити до 24 млн доларів на рік, які раніше витрачали на газ.

Додають, що «Нафтогаз» планує побудувати щонайменше 9 біоТЕЦ та біокотелень у восьми регіонах України загальною потужністю 250 МВт теплової енергії та 52 МВт електричної.

Нагадаємо, у Кабміні прозвітували про готовність України до найскладнішого опалювального сезону. Також повідомлялося, чи залишать субсидії цього опалювального сезону торішнім одержувачам.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: