ВАКС зобов'язав примусово доставити свідка у справі екссудді Чауса

Читать на русском
Антикорупційний суд розглянув і задовольнив клопотання прокурора САП про здійснення приводу свідка в судове засідання.

Вищий антикорупційний суд оштрафував свідка і зобов'язав примусово його доставити в судове засідання з розгляду справи за обвинуваченням колишнього судді Дніпровського районного суду Києва Миколи Чауса.

Таке рішення 30 серпня ухвалила колегія суддів ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Визнати неповажною причину неявки свідка в судове засідання, призначене на 30 серпня 2022 року. Накласти на свідка грошове стягнення у розмірі 2 розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб, що становить 4962 гривні за неявку без поважних причин за викликом суду в судове засідання 30 серпня 2022 року. Клопотання прокурора Жовницької А.В. про здійснення приводу - задовольнити. Здійснити привід свідка у судове засідання», – йдеться в рішенні.

Суд поклав виконання ухвали про здійснення приводу свідка на Національне антикорупційне бюро України.

Нагадаємо, детективи НАБУ затримали Чауса в лікарні «Феофанія» 3 серпня. Йому було вручено клопотання про застосування запобіжного заходу. Як відомо, антикорупційний суд відправив екссуддю Чауса під цілодобовий домашній арешт.

30 липня екссуддю Чауса знайшли у Вінницькій області. До цього він переховувався у Молдові.

Як відомо, в 2016 році українські правоохоронні органи викрили суддю Чауса на хабарі 150 тис. дол. При винесенні вироку в інтересах підсудних. Він сховав хабар в банки, які закопав у своєму городі. Нещодавно НАБУ завершило розслідування цієї справи.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: