Апеляція ВАКС розгляне скаргу на вирок луцькому судді у відставці

Читать на русском
Апеляційна палата відкрила провадження за скаргою сторони захисту на оголошений вирок служителю Феміди у відставці.
Апеляційна палата Вищого антикорупційного судуфото: «Слово і діло»

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду розгляне скаргу сторони захисту на вирок судді Луцького міськрайонного суду Волинської області у відставці Олегу Ющуку. Його засудили до 3 років позбавлення волі за зловживання впливом.

Таке рішення 25 серпня ухвалила колегія суддів ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Відкрити апеляційне провадження за апеляційною скаргою захисника обвинуваченого (Олега Ющука – ред.) - адвоката Корюкіна Олександра Володимировича на вирок Вищого антикорупційного суду від 20.07.2022», – йдеться в рішенні.

Як відомо, 20 липня ВАКС засудив Ющука до 3 років позбавлення волі за зловживання впливом. Також його взяли під варту прямо в залі суду.

За версією обвинувачення, суддя у відставці Ющук за 500 доларів пообіцяв особі, стосовно якої було складено протокол за керування автівкою у нетверезому стані, вплинути на ухвалення рішення своїм колегою. Останній, на виконання домовленостей, нібито мав закрити справу відносно порушника. За даними слідства, 15 березня 2018 року суддя повідомив про необхідність передачі предмету неправомірної вигоди третій особі, якою виявився адвокат.

Нагадаємо, 20 березня 2018 року судді Луцького міськрайонного суду Волинської області повідомили про підозру.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: