ЗСУ на півдні знищили ворожі склади боєприпасів та майже 60 загарбників

Читать на русском
Бійці ЗСУ 5 жовтня на півдні знищили майже 60 російських загарбників, склади боєприпасів та ворожу техніку.
Ілюстративне фотоФото – Генштаб ЗСУ

Ситуація на південному напрямку залишається складною, але контрольованою для українських військових. Надвечір 5 жовтня російські окупанти нанесли авіаудар по позиціях ЗСУ, однак українська авіація завдала 4 удари у відповідь.

Про це повідомляє ОК «Південь» у Facebook.

Відомо, що ворог активізував повітряну розвідку. Силами тактичного підрозділу росіяни збиралися наступати у напрямку Любомирівки, однак зазнали втрат та відступили.

Під час прориву на сході ЗСУ захопили сотні одиниць важкої техніки росіян – WSJУкраїнські військові під час прориву у Харківській та Донецькій областях захопили велику кількість важкого озброєння російських окупантів. Зокрема, 460 бойових танків.

Українські сили ППО збили двічі за день у районі Брускінського на Бериславщині збили ворожий безпілотник-розвідник «Орлан-10».

Ракетні війська та артилеристи виконали понад 350 вогневих завдань по противнику. Зокрема, ЗСУ ліквідували 58 окупантів, 9 танків, 17 одиниць авто-бронетехніки, 4 крупнокаліберні гаубиці «Мста-С» і «Мста-Б», ще одну самохідну гаубицю «Акація», міномет, командно-штабну машину, протитанковий ракетний комплекс, а також РСЗВ «Град».

Крім того, захисники знищили 2 склади боєприпасів росіян. Вони знаходилися у Баштанському і Бериславському районах.

Нагадаємо, Повітряні сили ЗСУ вночі 5 жовтня знищили на півдні України шість дронів-камікадзе, якими намагалися атакувати окупанти.

Також на південному напрямку українські військові захопили рідкісний екземпляр ворожої техніки – командно-штабну машину Р-145БМА на базі ГАЗ-233036 СПМ-2 «Тигр».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: