ЗСУ на півдні знищили понад 30 окупантів і два російські гелікоптери – деталі

Читать на русском
Загалом ракетно-артилерійськими підрозділами Сил оборони півдня виконано 290 вогневих завдань. Авіація ЗСУ завдала 7 ударів по російським окупантам.
Ілюстративне фотоАрміяInform

У вівторок, 4 жовтня, ЗСУ знищили російські гелікоптери Мі-8 та Мі-24, а також три безпілотники типу «Орлан« в районі Костромки й Брускінського на Херсонщині.

Про це повідомляє Оперативне командування «Південь».

Загалом ракетно-артилерійськими підрозділами Сил оборони півдня виконано 290 вогневих завдань. Авіація ЗСУ завдала 7 ударів по російським окупантам.

Зазначається, що окрім ворожих гелікоптерів, протягом бойового дня на півдні українські захисники знищили:

  • 31 окупанта;
  • 8 танків;
  • 26 одиниць автобронетехніки;
  • великокаліберну гаубицю «Мста-Б»;
  • гармату-гаубицю.
  • 3 безпілотники «Орлан-10» в Бериславському та Миколаївському районах.

В Оперативному командуванні «Південь» додали, що у Чорному морі вороже корабельне угруповання із 9 кораблів продовжує маневрувати без зміни району плавання та ступеня загрози. На бойовому чергуванні 3 надводних та 2 підводних ракетоносії.

До вечора двома ракетами С-300 ворог завдав ракетного удару по Миколаївській області без втрат. Півтора десятка снарядів важкої артилерії та реактивних систем залпового вогню випустив по Очакову.

Реактивними системами залпового вогню окупанти обстріляли Марганецьку громаду на Дніпропетровщині.

Нагадаємо, що у вівторок, 4 жовтня, ЗСУ не дали ворожим військам просунутися на Донеччині та відбили всі штурми.

Також зазначимо, що за останню добу в Україні було ліквідовано 370 російських військових, найбільше на Краматорському та Бахмутському напрямках. Загальні втрати окупаційної армії становлять 60,8 тисяч осіб.

Окрім цього, стало відомо, що військові Збройних сил України підняли державний прапор над селами Давидів Брід та Старосілля на Херсонщині. Пізніше Міністерство оборони України підтвердило цю інформацію.

Увечері військові опублікували відео з визволеної Малої Олександрівки.

Загалом ЗСУ деокупували 8 населених пунктів Бериславського району: Любимівка, Хрещенівка, Золота Балка, Біляївка, Українка, Велика Олександрівка, Мала Олександрівка, Давидів Брід.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: