ЗСУ на півдні затрофеїли рідкісну військову техніку російської армії

Читать на русском
Українські військові захопили рідкісний екземпляр ворожої техніки – командно-штабну машину Тигр.

Українські військові захопили рідкісний екземпляр ворожої техніки – командно-штабну машину Р-145БМА на базі ГАЗ-233036 СПМ-2 «Тигр».

Про це повідомили у Регіональному управлінні Сил територіальної оборони «Південь» у понеділок, 3 жовтня.

Майже 20 російських підприємств ВПК, які постачають техніку на війну з Україною, не під санкціями – StateWatchУ росії 18 компаній ВПК, чия техніка бере участь у війні проти України, досі не перебувають під санкціями.

Броньований «Тигр» призначений для організації зв'язку командира з вищим керівництвом та підлеглими підрозділами як на стоянці, так і під час руху.

Така техніка створювалася ТОВ «Військово-промислова компанія» разом із радіозаводом «Сигнал» (м. Тамбов). Броня «Тигра» здатна захистити екіпаж та апаратуру КШМ від уламків артилерійських снарядів та куль більшості зразків стрілецької зброї.

Як стверджують розробники, броньований корпус авто забезпечує балістичний захист екіпажу, бойового розрахунку та обладнання машини за третім рівнем за стандартом STANAG 4569. У бортових та кормових вікнах машини збережено бійниці для ведення вогню з особистої зброї.

Броньований корпус машини розділений на два відсіки – керування та командний. У відсіку управління розміщуються водій та командир машини, а в командному – відповідний командир та зв'язківець.

Нагадаємо, за два дні роботи супутника ICEYE росіяни втратили бронетехніки на суму, що перевищує вартість проекту.

Окупанти у розмовах між собою зізналися, яку техніку кидали на Харківщині.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: