Верховна Рада готує звернення щодо створення спецтрибуналу для росії

Читать на русском
Проєкт містить заклик до ООН, парламентів та урядів її членів, Європейського союзу, Ради Європи щодо створення спеціального міжнародного трибуналу щодо злочинів країни-агресора проти України.
фото: dw.com

У Верховній Раді підготували проєкт звернення про створення спецтрибуналу щодо воєнних злочинів росії.

Про це повідомляється у проєкті Постанови, опублікований на сайті парламенту.

Як зазначається, постанова, зареєстрована під номером 8094, містить заклик до ООН, парламентів та урядів її членів, Європейського союзу, Ради Європи щодо створення спеціального міжнародного трибуналу щодо злочинів країни-агресора проти України.

«Створення спецтрибуналу необхідне, оскільки поки що немає досконалого механізму, який міг би судити найвище політичне та військове керівництво росії за скоєння злочинів агресії проти України. Створення спеціального трибуналу закриває цю прогалину», - йдеться в пояснювальній записці.

Трибунал для росії та звільнення полонених: що Зеленський обіцяв протягом сьомого місяця війниЯкі обіцянки Володимир Зеленський давав упродовж сьомого місяця війни – у матеріалі Слово і діло. Президент говорив про держбюджет-2023, обмін полоненими та міжнародний трибунал для росії.

Раніше президент Володимир Зеленський обіцяв притягнути до відповідальності 28 членів Ради безпеки рф, 154 членів Ради федерації рф, 424 депутатів Держдуми, які відповідальні за війну в Україні та терор населення.

Неодноразово також Зеленський обіцяв встановити особу та притягнути до відповідальності всіх російських окупантів, які причетні до вбивств та тортур українців.

Нагадаємо, що в Україні створили робочу групу щодо розробки питання створення спеціального міжнародного трибуналу з агресії росії проти України.

Перед цим у Чехії закликали створити міжнародний трибунал через військові злочини росії.

Також зазначимо, у Зеленського заявили, що країни-союзники мають план дій на випадок зростання агресії рф.

Окрім цього, у Польщі заявили, що пропагандисти росії мають бути засуджені як воєнні злочинці.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: