НАБУ розслідує можливі зловживання службовців Мінкультури

Читать на русском
У Національному бюро досліджують факти можливих кримінальних правопорушень під час продажу приміщень державного підприємства.

Національне антикорупційне бюро розслідує кримінальне провадження за фактом можливого продажу за заниженою вартістю 14 будівель державного підприємства «Національна кінематека України» у змові з службовими особами Міністерства культури.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби НАБУ.

Як стверджують у відомстві, Господарський суд Києва та Північний апеляційний господарський суд визнали недійсними результати аукціону з продажу цих приміщень Нацкінематеки і вони будуть повернуті державі. Обставини події досліджуються у межах кримінального провадження.

«За даними слідства, через змову службовців Міністерства культури України, ДП «НКУ», арбітражного керуючого держпідприємства, а також приватних осіб зазначені будівлі продали на аукціоні за заниженою вартістю наперед визначеному приватному підприємству», – інформує НАБУ.

У бюро додали, що позов про визнання недійсним аукціону з продажу будівель Нацкінематеки подала юридична особа, яка була позбавлена можливості взяти участь на законних підстава, а НАБУ було залучено як третю особу.

Нагадаємо, НАБУ розслідує зловживання під час будівництва ЖК «Русанівська гавань». Також Національне бюро веде слідство за фактом можливого зловживання посадовців держпідприємства «Волиньторф».

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: