НАБУ розслідує спробу заволодіти 100 млн грн ДП «Укрбурштин»

Читать на русском
Антикорупційні органи правопорядку проводять досудове розслідування за фактом незакінченого замаху на заволодіння коштами державної компанії.

Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура розслідують спробу заволодіти близько 100 млн грн коштів дочірнього підприємства «Укрбурштин» АТ «Державна акціонерна компанія «Українські поліметали».

Про це йдеться в ухвалах Вищого антикорупційного суду, повідомляє «Слово і діло».

За версією слідства, службові особи дочірнього підприємства «Укрбурштин» та ДАК «Українські поліметали» у змові із службовими особами юридичних осіб приватного права, зокрема ТОВ «Ленд Груп Компані», ТОВ «Торговий дім «Укрбурштин», ТОВ «Ка Трейд», ТОВ «Київспецсервіс», ТОВ «Грін Профі Груп», ТОВ «Ст. Анна Груп», ТОВ «Абсолют ТМ» здійснили незакінчений замах на заволодіння близько 100 млн грн на виконанні договору про надання послуг та робіт для ДП «Укрбурштин».

12 серпня Печерський суд Києва повернув скаргу особи на бездіяльність генерального прокурора, яка полягає у не розгляді клопотання про вирішення підслідності у справі ДП «Укрбурштин». Суддя Олена Бусик вказала, що ця скарга непідсудна Печерському суду, а має розглядатися у Вищому антикорупційному суді.

Нагадаємо, обвинувачений у «бурштиновій справі» перебуває за кордоном. Раніше у цій справі оголосили в розшук двох обвинувачених. За версією слідства, колишні народні депутати Максим Полякова та Борислав Розенблат за неправомірну вигоду сприяли іноземній компанії у видобутку бурштину в Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: