ЗСУ за добу на півдні знищили понад 30 танків та «Ураган» окупантів – деталі

Читать на русском
Авіацією ЗСУ завдано 9 ударів по ворожих позиціях та об’єктах. Ракетно-артилерійськими підрозділами виконано 290 вогневих завдань.
Ілюстративне фотоГенштаб ЗСУ

ЗСУ за минулу добу, 3 жовтня, знищили велику кількість техніки та живої сили російських окупантів. Українські військовослужбовці продовжують контролювати ситуацію на Південнобузькому напрямку.

Про це повідомляє Оперативне командування «Південь».

«Авіацією завдано 9 ударів по ворожих позиціях та об’єктах. Ракетно-артилерійськими підрозділами виконано 290 вогневих завдань», - йдеться у повідомленні командування.

Зазначається, протягом бойового дня на півдні українські захисники знищили:

  • 87 окупантів;
  • 31 танк;
  • 27 одиниць іншої авто-бронетехніки;
  • РСЗВ «Ураган» і транспортно-заряджальну машину до неї;
  • Мінометний комплекс «Сані» 120 калібру.

Як повідомляється, окрім цього, українські захисники як трофей здобули 2 танки і одну БМП.

В Оперативному командуванні «Південь» додали, що росіяни намагамаються утримувати рубежі оборони, але їм краще вдається відходити на поки ще наявні підготовлені позиції.

Нагадаємо, що за добу ЗСУ відбили ворожі атаки в районі п'яти населених пунктів на сході. Від ударів росіян постраждали понад 20 населених пунктів.

Також зазначимо, що російська армія втратила ще 320 військових, найбільше на Краматорському та Бахмутському напрямках. Загальні втрати окупантів становлять 60 тисяч 430 осіб.

Окрім цього, стало відомо, що військові Збройних сил України зайшли в село Шевченківка тимчасово окупованої Херсонської області.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: