Росія використовує іранські дрони, щоб заощаджувати високоточні ракети – ЗСУ

Читать на русском
Росія вимушено переключилася на використання іранських дронів-камікадзе, оскільки запас високоточних ракет вичерпується, і вони дорогі.

Росія активізувала використання іранських безпілотників, щоб заощаджувати дорогі високоточні ракети.

Про це в ефірі телемарафону сказав речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

Військовий аналітик розповів, чим можна збивати іранські безпілотники Shahed-136Повільні та неповороткі, ці безпілотники можна збивати навіть масованим вогнем стрілецького озброєння

«Так, безпосередньо пов'язана співпраця з Іраном у цій сфері, закупівля цих БПЛА (з нестачею високоточних ракет у росії – ред.). Там не тільки йдеться про Shahed-136, а й про Shahed-129, є Mohajer-6 – це вже безпілотники ударного типу, які не камікадзе, а ударного типу. Зрозуміло, що росія пішла на цей крок вимушено, бо кількість ракет не є безмежною. Високоточні ракети дуже дорогі, такі як Х-101, «Калібр», Х-555, «Іскандер» – це ракети, які коштують мільйони доларів», – сказав Ігнат.

Він зазначив, що одна ракета «Калібр» коштує близько 6 млн доларів, Х-101 – близько 13 млн. «Цими ракетами вони також збираються загрожувати всьому світу, тому що ці ракети також можуть нести тактичні ядерні заряди», – додав спікер.

Іранські безпілотники Shahed-136, розповів Ігнат, мають розмах крил 2,5 метра, а важать близько 200 кілограмів – фактично це як артилерійський снаряд, що летить зі швидкістю 120 кілометрів на годину. Заявлена відстань застосування безпілотника – 2,5 тисячі кілометрів. Але, за словами Ігната, вони можуть долати лише близько тисячі кілометрів.

Нагадаємо, цієї ночі Повітряні сили ЗСУ знищили на півдні України шість дронів-камікадзе. Цими безпілотниками було також атаковано Білу Церкву.

Раніше військовий аналітик розповів «Слово і діло», чим можна збивати іранські безпілотники Shahed-136.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: