Столтенберг уже отримав офіційну заявку України – ОП

Читать на русском
Генсек НАТО Єнс Столтенберг вже отримав заявку України - тепер документ розглядатимуть на рівні послів держав-членів НАТО у Брюсселі.

Генсек НАТО Єнс Столтенберг вже отримав заявку України - тепер документ розглядатимуть на рівні послів держав-членів НАТО у Брюсселі.

Про це повідомив заступник глави Офісу президента Ігор Жовква під час брифінгу у вівторок, 4 жовтня.

«На сьогодні генеральний секретар отримав заявку офіційно шляхом ноти від України і наступним етапом стане обговорення цієї заявки на рівні Північноатлантичної ради, тобто на рівні послів держав-членів НАТО у Брюсселі», - сказав він.

Україна підписала заявку на вступ до НАТО у прискореному порядку – ЗеленськийПрезидент Зеленський повідомив, що підписує заявку на вступ України до НАТО у прискореному порядку. Крім того, Україна не проводитиме жодних переговорів із путіним.

Він нагадав, що вже дев'ять країн підтримали членство України у НАТО.

Жовква також пояснив, що заявлена ​​Україною «прискорена процедура» вступу до НАТО означає відсутність необхідності у Плані дій щодо членства, який раніше був одним із обов'язкових.

Нагадаємо, 30 вересня Україна подала заявку на прискорений вступ до НАТО у відповідь на оголошення росією анексії 4 областей.

В Альянсі прокоментували такий крок України. Як заявив генсек НАТО Єнс Столтенберг, для вступу потрібна згода всіх 30 країн-членів.

Того ж для влади Канади та країн Балтії заявили про підтримку заявки України.

Зеленський подякував лідерам 9 країн, які підтримують вступ України до НАТО.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: