ЄС підписав меморандум щодо надання Україні 5 млрд євро

Читать на русском
Євросоюз підписав меморандум щодо надання Україні 5 млрд євро макрофінансової допомоги.. Про це повідомив прем'єр Денис Шмигаль.

Євросоюз підписав меморандум щодо надання Україні 5 млрд євро макрофінансової допомоги.

Про це повідомив прем'єр Денис Шмигаль у понеділок, 3 жовтня, у Telegram.

«Це ще один жест ЄС, який має намір підтримати у виграші цієї війни, відновленні та прагненні до європейського майбутнього», - додав Шмигаль.

Євросоюз офіційно запропонував запровадити нові санкції проти рфЄвросоюз офіційно запропонував запровадити нові санкційні обмеження проти росії на тлі проведення предорореферендумів, ядерних погроз володимира путіна та часткової мобілізації.

Прем'єр-міністр України подякував за таке рішення європейському комісару з питань торгівлі Валдису Домбровскису та президенту Єврокомісії Урсулі фон дер Ляйєн.

Макрофінансова допомога у розмірі 5 млрд євро буде надана Україні у вигляді довгострокових кредитів на пільгових умовах. Вона є другим етапом реалізації запланованої макрофінансової допомоги ЄС Україні на суму до 9 млрд євро, оголошену Європейською комісією 18 травня 2022 року.

Зазначимо, 20 вересня Рада ЄС офіційно затвердила додаткову допомогу Україні 5 млрд євро.

Нагадаємо, Євросоюз надасть Україні ще й 5 млн євро на пілотну програму відновлення будинків, яка розпочнеться у середині жовтня.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: