Стало відомо, скільки воєнних злочинів уже зафіксували на деокупованій Харківщині

Читать на русском
На Харківщині зареєстровано майже 860 воєнних злочинів, які вчинили російські військові за час окупації.

З початку деокупації на Харківщині зареєстровано майже 860 воєнних злочинів, які скоїла армія росії.

Про це повідомляє відділ комунікацій ГУ Нацполіції у Харківській області.

Окупанти зізналися, яку техніку покинули на Харківщині: перехоплення розмови ГУРРосійським солдатам під час контрнаступу ЗСУ у Харківській області довелося кинути установки Піон, танки Т-72 та Т-90, РСЗВ Торнадо, вантажівки.

Так, слідчі зареєстрували 858 (у тому числі 64 за минулу добу) воєннних злочинів, скоєних армією рф під час окупації.

З цих кримінальних проваджень переважна більшість (775) зареєстрована за ст.438 (порушення законів та звичаїв війни) КК України. Ще 68 кримінальних проваджень розпочато за ст.111-1 (колабораційна діяльність) КК України.

На звільнених територіях Харківської області продовжується розмінування населених пунктів.

«Працівниками вибухотехнічної служби обстежено територію загальною площею близько 1128,8 га. Вилучено 19406 вибухонебезпечних предметів, знищено – 1286», – йдеться у повідомленнях.

У Харківській ОВА додали, що минулої доби ворог обстрілював населення Куп'янського, Харківського, Чугуївського та Ізюмського районів Харківської області. За інформацією обласного Центру екстреної медичної допомоги, з пораненнями за добу госпіталізовано 2 цивільних у Чугуївському та Куп'янському районах.

В Ізюмському районі неподалік Балаклії на міні підірвався автомобіль екстреної медичної допомоги. 60-річний водій загинув. 23-річний фельдшер отримав поранення.

Крім того, у Харківському районі на міні підірвався та отримав поранення 36-річний чоловік.

Нагадаємо, на Харківщині знайшли тіла п'ятьох людей, які намагалися самостійно евакуюватись. Також на Харківщині розмінували дамбу – дістали 175 кг тротилу.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: