Указ про позбавлення Коломойського громадянства України можуть не опублікувати: Данілов пояснив причину

Читать на русском
Данілов нагадав про деякі особливості указів президента, які стосуються громадянства України, а також зазначив, що не може сказати, чи будуть укази опубліковані
Ілюстративне фотоnovyny.live

Указ президента України Володимира Зеленського, який стосується можливого позбавлення громадянства українського олігарха, бізнесмена Ігоря Коломойського і ряду інших людей, можуть не опублікувати на офіційному сайті ОПУ.

Про це заявив секретар Ради національної безпеки та оборони України Олексій Данілов в ефірі Національного телемарафону.

За словами Данілова, причиною може стати наявність персональних даних в указі президента. Тому документ буде закритий для громадськості.

«Укази, якщо там є персональні дані, вони закриті. Ви можете не побачити ці укази, тому що укази по громадянству містять персональні дані. Чи будуть опубліковані ці укази, я вам не можу сказати, тому що у мене зовсім інші обов'язки» - сказав він.

Нагадаємо, раніше українські ЗМІ повідомили, що Зеленський може незабаром підписати укази про позбавлення громадянства України трьох впливових українців: Ігора Коломойського, Геннадія Корбана і Вадима Рабіновича.

Нагадаємо, що за словами секретаря РНБО Олексія Данілова, зараз під перевірку відповідності критеріям, визначеним законом про олігархів, можуть підпадати близько 86 осіб.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: