Італія підняла винищувачі через літаки рф біля Польщі

Читать на русском
Італія підняла у повітря винищувачі Eurofighter, які беруть участь у місії НАТО. Це сталося після перехоплення 3 російських літаків, які пролетіли поблизу північно-східного флангу Альянсу.
EurofighterФото – twitter.com/ItalianAirForce

Італійські винищувачі Eurofighter, що беруть участь у повітряній поліції Польщі, підняли у повітря. Це сталося через присутність російських літаків поблизу польського кордону.

Про це повідомляють Військово-повітряні сили Італії Aeronautica Militare у Twitter та il Messaggero.

Відомо, що літаки Eurofighter направили до Польщі 2 дні тому, щоб вони виконували аналогічні завдання. Вони беруть участь у місії НАТО.

Канада закликала своїх громадян негайно виїхати з росіїМЗС Канади закликало своїх громадян утриматися від поїздок в росію або негайно виїхати з території країни-агресора.

Винищувачі довелося підняти у повітря після перехоплення 3 російських літаків. Вони пролетіли поблизу північно-східного флангу Альянсу.

Eurofighter знаходяться на базі Мальборк, яка розташована на півночі Польщі – недалеко від Калінінграда.

Нагадаємо, італійські, німецькі та угорські винищувачі з 1 серпня почали патрулювати небо над країнами Балтії і Балтійським морем. Зазначалося, що 4 угорських винищувачі JAS-39 розміщені на авіабазі Шяуляй в Естонії, італійські Eurofighter мають злітати з польського Мальборка, а однотипні німецькі винищувачі базуються в Естонії, на авіабазі Емарі.

Також уряд Латвії у вівторок, 27 вересня, ухвалив пропозиції Міністерства внутрішніх справ про оголошення надзвичайної ситуації у низці районів біля кордону з рф у зв'язку з мобілізацією, яку оголосили в росії. Крім того, уряд ухвалив закрити один із прикордонних переходів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: