Канада закликала своїх громадян негайно виїхати з росії

Читать на русском
МЗС Канади закликало своїх громадян утриматися від поїздок в росію або негайно виїхати з території країни-агресора.
Ілюстративне фотоФото – Shutterstock

Міністерство закордонних справ Канади закликало своїх громадян утриматися від поїздок у росію або ж негайно залишити території країни-агресора.

Про це йдеться у повідомленні канадського відомства.

Канадців закликали уникати подорожей до рф через вплив війни з Україною та часткову мобілізацію в країні. Крім того, причинами для виїзду назвали обмеження на фінансові операції та низьку кількість варіантів авіаперельотів.

Дев'ять країн ЄС більше не приймають від росіян документи на туристичні візиЛатвія, Литва, Естонія, Польща, Чехія, Словаччина, Данія, Бельгія та Нідерланди не приймають від росіян документи на туристичні візи.

«Якщо ви вже знаходитеся у росії, вам слід покинути територію країни, поки залишаються доступними комерційні шляхи», – йдеться у повідомленні.

Громадян Канади, які все ж вирушають до рф, просять бути «стриманими» під час подорожі. В МЗС країни попередили, що через ситуацію в росії місцева влада перевіряє всі комунікації.

«Вас можуть спіткати серйозні наслідки, якщо ви обговорюєте, поширюєте чи публікуєте інформацію про російське вторгнення до України», – додали у відомстві.

Нагадаємо, раніше американське посольство у москві закликало своїх громадян не відвідувати рф, а тих, хто зараз перебуває в країні-агресорі, негайно її залишити.

Крім того, уряд Латвії у вівторок, 27 вересня, ухвалив пропозиції Міністерства внутрішніх справ про оголошення надзвичайної ситуації у низці районів біля кордону з рф у зв'язку з мобілізацією, яку оголосили в росії. Також уряд ухвалив закрити один із прикордонних переходів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: