Українські захисники, ймовірно, оточили окупантів у Лимані – ISW

Читать на русском
Ввечері 29 вересня українські захисники, ймовірно, завершили оточення російського угруповання в районі Лимана.
Ілюстративне фотоФото – Генштаб ЗСУ

У четвер, 29 вересня, ввечері українські захисники, ймовірно, завершили оточення російських окупантів у районі Лимана Донецької області.

Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

Зазначається, що ЗСУ прорвали оборону рф у районі Ставок, що за 10 км на північ від Лиману. Вони перерізали дорогу Торське-Дробишеве, яка була останнім шляхом постачання та виїзду для російських загарбників, що утримують лінію на захід від Лиману.

За добу ліквідовано понад 400 окупантів, 13 російських танків та 6 безпілотниківЗагальні втрати росії становлять 58 тисяч 580 військовослужбовців. За останню добу знищено 430 окупантів.

Крім того, у матеріалі наголосили, що ворожі підрозділи БАРС-13 і 752 мотострілецького полку 20 загальновійськової армії опинилися у «надзвичайно складній» ситуації. Саме вони утримували оборону у районі Дробишевого та Лиману.

За даними аналітиків, українські бійці атакують ворога у Лимані з 3 напрямків. Вони вже перерізали доступ ворога до критичної дороги Сватове-Лиман, яка є основною наземною лінією зв’язку (GLOC), що підтримує угруповання росіян у самому місті.

«Українські війська зможуть взяти Лиман», – підсумували в ISW.

Нагадаємо, напередодні в Інституті вивчення війни зазначали, що ЗСУ просунулися на захід, північ і північний схід від Лиману, оточуючи російські війська. Крах окупантів у цьому районі матиме серйозні наслідки для них на півночі Донецької та західній частині Луганської областей.

У Генштабі ЗСУ повідомили, що росія продовжує направляти до районів ведення бойових дій лише відмобілізований, низькокваліфікований особовий склад. Зокрема, 26 вересня до Лимана Донецької області вибули 7 одиниць танків, 2 з яких потрапили в ДТП під час прямування.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: