Європа готова до зими без російського газу – Bloomberg

Читать на русском
Європа може імпортувати майже на 40 відсотків більше скрапленого газу ніж минулого року, завдяки чому зможе компенсувати повну зупинку постачання з росії.

Європа активно імпортувала скраплений природний газ, це означає, що взимку вона матиме достатньо палива, щоб компенсувати постачання з росії.

Про це пише Bloomberg NEF.

За даними видання, взимку Європа може імпортувати майже на 40% більше СПГ, ніж роком раніше. А наступного літа регіон може збільшити закупівлі приблизно на 14% для відновлення втрачених запасів.

Вартість комуналки в Європі: як змінюються тарифи перед опалювальним сезономЯк у Європі зростають тарифи на газ та електрику, скільки коштують комунальні послуги – на інфографіці Слово і діло.

Поряд із падінням попиту через вищі ціни на енергоносії цих поставок достатньо, щоб компенсувати повну зупинку потоків у російських трубопроводах з 1 жовтня.

Щоб отримати додаткове паливо, європейським покупцям необхідно буде придбати на спотовому ринку СПГ на 90% більше, ніж вони отримали за довгостроковими контрактами, що посилить конкуренцію з Азією. Це підтримає світові ціни на газ, які різко зросли з того часу, як Європа прагнула зменшити свою залежність від росії.

«Підвищені спотові ціни на СПГ зберігатимуться, оскільки Європі необхідно підтримувати всі доступні поставки СПГ, залишаючи дуже мало для Азії», – йдеться в повідомленні BNEF. Китай і азіатські ринки, що розвиваються, ймовірно, зіткнуться зі зниженням імпорту.

За відсутності постачання російського газу очікується, що Європа імпортує 40 мільйонів тонн СПГ цієї зими і трохи більше влітку для поповнення запасів.

Нагадаємо, незважаючи на російський газовий шантаж, Євросоюз заповнив свої газові сховища на два місяці раніше за дедлайн.

Проте експерти прогнозують, що дефіцит газу в Європі може зберегтися мінімум до 2025 року.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: