ЄС відмовився від запровадження стелі цін на російський газ – The Guardian

Читать на русском
У проєкті регламенту для вирішення енергетичної кризи в ЄС немає згадки про про встановлення граничної ціни на російський газ чи на будь-який імпортований газ.

Європейський союз відмовляється від запровадження стелі цін на російський газ, але наполягає на запровадженні податків на «надлишковий» прибуток енергетичних компаній.

Про це повідомляє видання The Guardian з посиланням на проєкт постанови Єврокомісії.

Зимовий дефіцит газу в Європі зберігатиметься щонайменше до 2025 року – BloombergНаступний рік може виявитися для Європи ще гіршим у плані дефіциту газу. А загалом проблеми з газом можу зберегтися в регіоні як мінімум до 2025 року.

У проєкті немає згадки про обмеження ціни на газ. Натомість очікується, що Євросоюз стягуватиме податки з високого прибутку компаній, що працюють на викопному паливі, а також запровадить обмеження доходів виробників електроенергії з низьким рівнем викидів вуглецю.

Видання зазначає, що остаточний текст документа ще може змінитися, але проєкт показує сумніви Єврокомісії щодо отримання достатньої підтримки з боку країн-членів ЄС для запровадження стелі цін на газ.

Нагадаємо, 2 вересня глава Єврокомісії Урсула фон дер Ляйєн заявила, що настав час встановити стелю цін на російський трубопровідний газ, що надходить до Європи.

Володимир путін відреагував на ці плани.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: